Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Працівників метро вдягнуть у вишиванки

10022101schДо 50-ої річниці Київського Метрополітену український дизайнер Серж Смолін створив форму нового покоління.

До створення нового покоління форми для працівників українського метрополітену, дизайнер Серж Смолін підійшов серйозно. Адже це не просто пропозиція взяти участь в тендері, а справжній внесок у життя міста.

«Для того, щоб створити єдиний сучасний образ, я уважно вивчив історію не лише нашого метрополітену, але й історію метро інших країн. Стало зрозумілим, що за довгі роки існування цього виду транспорту ставку робили в першу чергу на практичність і зручність. Дизайн же відходив на другий план. Саме тому я зосередився на сучасному крої, використовуючи тканини нового покоління, а також на комбінації кольору і елементів декору» – коментує Серж Смолін, провідний дизайнер Будинку моди IdoL, свою роботу.

Підсумком стала майже ціла колекція, присвячена 50-ій річниці метрополітену. Основний колір, як і в попередньому варіанті, залишається синій, при цьому в сучасній обробці він буде яскравішим, більш насиченим. Використовується він для елегантних костюмів «осінь-зима», пальт та пухових моделей. Це достатньо несподіване рішення: для прекрасної половини – теплі, затишні пухові пальта, а для чоловіків – стильні пухові куртки. Такий варіант вперше застосовується для форми і обов`язково припаде до смаку співробітникам метрополітену, що знаходяться за службовим обов`язком просто неба.

А ось для форми «весна-літо» дизайнер замінив синій піджак на світло-сірий.

Доповнювати базові костюми буде червона шовкова краватка з вишитим орнаментом. Цей аксесуар додасть вишуканість як зимовому, так і літньому варіанту форми.

Щодо парадної сорочки, вона планується сніжно-білого кольору, з вишитим на планочці та комірі червоно-чорним українським візерунком, що виглядає дуже символічно.

Найстильнішою ж новинкою Серж Смолін вважає жилет з вовни. Характерний крій, узятий з останньої колекції дизайнера – забезпечує зручність і виглядає відповідно до останніх тенденцій моди.

Джерело:
“Український Тиждень Моди”

10022102sch

Перша експериментальна партія таких сорочок була розпродана ще кілька років тому, проте й зараз по Інтернету гуляють ці фотографії, як зразок сучасного одягу з елементами українського етно

Від «Рідної моди»®

Нагадаємо, що однією з перших моделей, з котрими «Рідна мода»® кілька років тому вийшла на український ринок, була «сорочка офіс-менеджера» (на фото праворуч).

Чоловічі краватки з українськими візерунками (ручної та машинної вишивки) виготовляє чимало українських майстринь, зокрема Людмила Андрущенко, Тетяна Протчева, Людмила Асадчева тощо. Краватки з машинним вишитим візерунком виготовляють друзі «Рідної моди»® дизайнерська студія «Альтернатив-Дизайн» (Київ), ательє «Адам» (Донецьк) тощо.

Те, що Серж Смолін самостійно прийшов до дуже подібного рішення, говорить про те, наскільки глибоко все це закарбовано у нашій підсвідомості.

«Рідна мода»® бажає пану Сержові «додавити» цей проект до кінця і нарешті замінити в метрополітені шинелі «ніколаєвської Росії» на сучасний зручний одяг з елементами українського «етно».

Так тримати! пане Серже! Ми тримаємо кулаки за вас!


В тему:

У вишиванці на роботу

Про «концертні» та «робочі» вишиванки

Трикотажна сукня з українським узором

Вишиванка «Дубок» в УНІАНі

Івано-франківцям пропонують щодня ходити у вишиванках

4 comments to Працівників метро вдягнуть у вишиванки

  • Очень интересные модели формы для работников Киевского метрополитена создал Серж Смолин. Он очень талантливый дизайнер!

  • Модели формы действительно шикарные, думаю работники метрополитена очень обрадуются такой униформе! Дизайнер просто молодец!

  • ПАВЛИНА

    Да,оригинальный дизайн.Особенно “модель” — 60 -го размера в модельном пуховике, в шапке -ушанке(какого цвета) — кричащая в рупор: “отпустите двери”.

  • uni

    … а как к этому нововедению отнеслись работники метрополитена, всё-таки им носить.
    И потом, светлая одежда при пыльной работе на постоянных сквозняках тунелей.
    Автор (С.С. – iDol) данной коллекции – Вы давно в метро спускались?
    машинная вышивка на униформе – это красиво, но…, что сней будет после после машинной стирки?
    Пуховые куртки как спецодежда – это уже нонсонс.
    Почему всё подано в таких мелких рисунках, где фотографии отшитых образцов и одетых на людей?
    Идея С.С., для подиума, а скорее для тогргового каталлога, но не для работников метрополитена. НЕПРАКТИЧНО!
    Кто ещё из дизайнеров одежды принимал участие в конкурсе на данный тендер?