Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

У вишиванці на роботу

09090412schВолодимир Дерев’янко в останній робочий день перед Днем Незалежності одягнув на роботу вишиту сорочку. Працює він головним спеціалістом в одному із управлінь обласної адміністрації і є постійним читачем газет «RIA» та «20 хвилин».

- Перший раз я одягнув вишиванку на роботу чотири роки тому, – розповідає молодий чоловік, – колеги відреагували тоді досить скептично. А коли одягнув вишиту сорочку на іспит до інституту, мене сприйняли весело.

Минулого року на День незалежності разом з дружиною Володимир їздив до Києва, де обоє одягнули вишиванки.

Володимир Дерев’янко каже, що його вишиванку створили в 20–х роках минулого століття в родині його дружини на Тернопіллі

- Хоча я українець та корінний вінничанин, але до 17 років я розмовляв виключно російською мовою, – каже Володимир. – Але після того, як почав цікавитись історією України, її мовою та культурою, то захотів вивчити свою рідну мову. До такого переосмислення мене також підштовхнули люди, які ганьблять все українське. Мені стало соромно за них, і я не захотів бути схожим на них.

Під кінець нашої розмови Володимир попросив привітати вінничан із святами Дня Прапора та Дня Незалежності нашої Батьківщини.

Андрій ТОЛСТОЙ

Джерело:
“20 хвилин”

Настав час поповнити свій гардероб сучасною вишиванкою. Заходьте у «Рідну моду»® та обирайте те, що вам до вподоби!


В тему:

Рівненська молодь вміє відпочивати у вишиванках під українську музику

Етноноша без шароварщини

Cеред молоді носіння вишиванки стає модним і стильним явищем

Folk-одяг: модно чи немодно?

«Сфотографуйся на паспорт у вишиванці!»

Не віддамо вишиванку бюрократам!

Comments are closed.