Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Луцький замок поринув у історичну феєрію

09082909schДо дня славного міста Луцька і до дня 18 річниці Незалежності України львів`яни запрезентували колекцію сценічних костюмів створених відомою талановитою мисткинею, членом Спілки художників України Ларисою Іськів, які використовуються для «Українського Фольклорного театру Берегиня» в Римі.

На запрошення «Козацького Стрілецького Братства», за підтримки луцької мерії в особі директора департаменту культури та збереження культурних пам`яток Сергія Годлевського і директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тараса Рабана лучан і гостей міста вітали львів`яни.

Відбулося два покази на території Луцького замку і на центральній сцені біля університету.

Показ у Луцькому замку почався з вистрілу козацької гармати Володимира Перчука і під супровід бандури у виконанні Данила Мельника.

З дальнього краю замку через мури отаман Козацького стрілецького Братства Віктор Федосюк вивів на сцену квітучу Юлію Перчук у костюмі Берегині. Костюм Берегині це образ матері який як в сучасності так і в мистецтві наших предків займав особливе місце. Жінка як берегиня, любить і оберігає, несе злагоду добробут, застерігає і вчить. У творчості Л. Іськів костюм Берегині найбільш монументальний, вибудована дуже чітко. Біла сукня з блакитним та рожевим рисунком вирішена сміливо і авангардово.

Далі козаки стрілецького Братства вивели на сцену дівчат у костюмах: Коляди, Лади, Дня і Ночі (з колекції костюмів до вистави «Створення світу»). На сцену вибігли неповторні русалки (колекція до вистави «Лісова Пісня» Л. Українки) і завершали дефіле народні костюми Поділля, Тернопільщини, і в подарунок лучанам Л. Іськів привезла стилізований костюм Волинь, створений на мові наших дідів і батьків. Увібравши в себе мудрість століть, на справжній лучанці Надії Іраник він співав свою неповторну пісню.

Координатором і ведучою проекту була козачка-львів`янка, член Козацького Стрілецького Братства Соломія Іськів. Показ відбувся за найбільшої участі писаря Козацького Стрілецького Братства Олександра Сокура. Музичний супровід – бандурист Данило Мельник, учень Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. М. Лисенка.

Процес підготовки

Процес підготовки

Костюм ночі

Костюм ночі

Русалки

Русалки

09082913sch

Під час показу

09082916sch

09082912sch

Костюм "Волинь"

09082911sch

09082915sch

09082917sch

09082919sch

Текст: © «Козацьке Стрілецьке Братство», спеціально для «Рідної моди»
Фото:  © Олена Тоцька


В тему:

Луцьк втретє зустрів День Незалежності держави „Українською вишиванкою”

Традиції і сучасність

Буковинський модний прорив

Молоді модельєри повертаються до джерел

Креативні колекції

У Києві відбувся показ мод в етно-стилі

Українські жіночі строї

Свято української вишивки в Торонто (відео)

Луцький замок поринув у історичну феєрію (Стаття в “Народній правді”)

Comments are closed.