Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

“Шануй традиції – одягни вишиванку!”

09082905schАнонс: 30 серпня 2009. м. Тернопіль. Запрошуємо на третій Всеукраїнський фестиваль народної творчості, національної вишивки та костюму “Цвіт вишиванки”. Його учасниками стануть майстри з усіх областей України, які займаються вишивкою та збереженням традиційного національного одягу.

Метою заходу є збереження і розвиток української національної вишивки та костюму засобами народної творчості, відкриття нових імен майстрів народної творчості України, підтримка і сприяння майстрів національної вишивки і костюму України в розкритті, вдосконаленні своїх творчих здібностей та пропаганді кращих зразків культурних надбань українців.

У рамках фестивалю 30 серпня в м. Тернополі на території парку Національного відродження буде організовано виставку кращих вишиваних робіт з різних куточків нашої держави. Також передбачено провести презентацію національних костюмів, притаманних тим регіонам України, представники яких долучаться до участі у фестивалі.

На фестивалі будуть проведені конкурси:
- кращий український костюм,
- кращий виріб з вишивки,
- найдовша і грубша дівоча коса та козацький чуб.

Переможці отримають призи та нагороди Фестивалю.

A3

Під час фестивалю діятиме містечко майстрів, де усі бажаючі зможуть повправлятися у мистецтві народної вишивки та перейняти творчі секрети майстрів цієї справи. Увечері Фестиваль завершиться пісенно-танцювальною програмою за участю відомих вітчизняних гуртів, показових виступів з бойового гопака та фейерверком.

Організаторами згаданого заходу є Тернопільські обласна рада і обласна державна адміністрація, Тернопільська міська рада спільно з Тернопільським обласним відділенням Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження». Захід присвячено Дню незалежності України, храмовому празднику Тернополя (Успіня Пресвятої Богородиці) та Дню міста.

Адреса оргкомітету фестивалю:
46021, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8, управління туризму облдержадміністрації.
Контактні телефони: (0352) 43-35-39 Тетяна Петрівна.

програма

Comments are closed.