Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

У п’ятницю, 13 лютого, у Києві відбувся показ мод в етно-стилі

Глядачі побачили не просте «дефіле», а справжню міні-виставу за мотивами слов’янської міфології.

У Музеї українського народного декоративного мистецтва (на території Києво-Печерської Лаври) відбувся театралізований модельний показ «Свято йде!».

У колекції – 24 стилізованих вбрання: з яскравими етно-елементами і футуристичними віяннями. Це – нібито карнавальне вбрання, створене за образами давньослов’янських богів, що жили і живуть на цій землі: Лада, Дана, Велес, Ярило тощо.

Усі роботи приготували студенти Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М.Бойчука. «Одяг, який створили ці студенти, заслуговує на те, щоб бути представленим на тижнях моди. Він відзначається яскраво вираженими етнічними мотивами у поєднанні з сучасною жіночністю», – відзначає режисер-постановник дійства, сценарист Анна Заклецька.

Ідея показу в тому, щоб глядачі стали свідками сплетення магічних обрядів зимового традиційного циклу в Україні.

Виставка творчих робіт студенток інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну відкрилася у Музеї ще 16 січня 2009 року. Ініціаторами показу, присвяченого закриттю виставки, стали викладачі інституту – відомі художниці Наталія та Галина Забашти. Галина, приміром, свого часу була художником по костюмах всеукраїнського туру Ніни Матвієнко «Золотий камінь посіємо».

Анна Заклецька, учасниця ансамблю «Зернятко» з 1990 року та заступник голови ВГО «Український Молодіжний Собор», вже третій рік поспіль захоплюється режисурою модельних показів. Особливою прикметою постановок Анни Заклецької є наявність сюжетної лінії показу та магічності дійства.

Серед багатьох гостей було зокрема помічено зіркове подружжя – Ніна Матвієнко та Петро Гончар.

09021401sch

Слов’янські боги благословляють зустріч судженого та судженої


Відео репортаж «Нового каналу» про модельний показ «Свято йде!» (треба дивитись в Internet Explorer)

Відеорепортаж “ТСН”

Відеорепортаж “Подробности-ТВ”

Фоторепортаж Олександра Заклецького


До речі,

на початку березня в Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М.Бойчука буде проводитись захист дипломів. Серед іншого буде представлений і сучасний одяг в етнічному стилі.


2 comments to У п’ятницю, 13 лютого, у Києві відбувся показ мод в етно-стилі