Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Виставка рушників у Полтаві

З 12 по 31 травня у Полтаві проходила виставка «Рушник моєї родини».

Організували її Полтавська обласна громадська організація «Громадянське суспільство» та Полтавська райрада. Виставку присвятили Дню матері та Міжнародному дню сім’ї. Тут були представлені понад сотня експонатів, серед яких більшість – з музею рушника, що у с. Степне (Полтавський р-н). «Тут представлені й власні колекції. Зараз народна вишивка стає популярною. Думаю, що такі виставки будуть проводитися постійно. Добре було б передавати, як естафету з району у район. Полтавський район започаткував. На наступний рік, можливо, підтримає інший район. Потім це перейде у конкурс, потім – у фестиваль», – говорить директор Полтавського районного музею рушника Надія Бокач.

Основні експонати виставки – так звані родинні рушники, їх вишивало кілька поколінь. Є рушники, які вишивали п’ять поколінь: онука, донька, мати, бабуся, прабабусі. Зокрема, одну зі стін зайняли рушники родини Гордівських. Найстарший серед них датований 1922 роком.

«Це весільний рушник моєї бабусі. Вона сама вишивала, коли виходила заміж. Такий самий рушник вишила і я. Його хочу подарувати онукові. Мене навчила вишивати бабуся, а я – свою доньку», – каже Віра Гордівська.

На сайт інформаційного агентства “Новини Полтавщини” ви можете побачити 18 фото з виставки. Заходите на цю сторінку і натискаєте на напис «переглянути фоторепортаж про виставку “Рушник моєї родини”».

А також пропонуємо вам подивитись фото з виставки, яке ми взяли у “Живому журналі” ja_olenka




















В тему:

Рушники єднають Львівщину й Волинь

«Рушничок до мене промовляє»

Ставши на рушник Тетяни Пшеничної, молодята живуть у мирі й злагоді

Весільний Рушник

Символіка українського рушника

Comments are closed.