Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Ставши на рушник Тетяни Пшеничної, молодята живуть у мирі й злагоді

Для шполянки Тетяни Пшеничної вишивка – це захоплення, яке прийшло ще з дитинства. Свою першу роботу вона вишила, навчаючись у п’ятому класі.

09050202schШматочок вже вицвілого від часу полотна з вишитим хрестиком каченятком Тетяна Петрівна зберігає й донині. Час від часу дістає його і згадує свої шкільні роки, які пройшли на Київщині.

У сім’ї Тетяни Пшеничної вишивати вміли й мама, й бабуся, та найцінніші для себе уроки вишивання дівчинка брала у своєї тітки. І сьогодні, коли зустрічається з нею, двом майстриням є що обговорити, поділитись новими ескізами, оцінити останні роботи.

Скільки всього вишивок у Тетяни Петрівни, вона ніколи не рахувала. Але за всі роки їх створено дуже багато: це портрети Богдана Хмельницького та Тараса Шевченка, це й рушники, серветки, кумедні звірятка, які майстриня вишиває для своїх двох онучок. Та, мабуть, найбільше їй до вподоби вишивати ікони.

– Коли я вишиваю ікону, то ніби відпочиваю душею, відмежовуюсь від того негативного, що є у нашому житті, духовно звеличуюсь, – розповідає Тетяна Пшенична.

Багато зі своїх робіт майстриня дарує своїм рідним, близьким, знайомим. Деякі у неї замовляють – це, переважно, рушники, які батьки наречених дарують своїм дітям у день весілля.

– Кажуть, що в мене легка рука, бо нібито пари, які стають на вишитий мною весільний рушник, живуть у мирі і злагоді, – зазначає жінка.

Тетяна Петрівна любить своє хобі, і коли з-під її пальців народжуються гарні орнаменти, барвисті візерунки, її душа насолоджується прекрасним.

Віктор КРАВЧЕНКО

Джерело:

Газета “Прес Центр” №31 (106)


В тему:

Весільний Рушник

Символіка українського рушника

Рушники від Григорія Гриня

Христос у вишиванці

“Ікона, мальована ниткою”

Comments are closed.