Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

«Подолянчику» виповнилося 45 років

Зараз в ансамблі займається 280 дітей віком від шести до сімнадцяти років.

«З дня формування «Подолянчика», а це 1964 рік, на Поділлі піднялася популярність хореографії. Зараз приплив дітей на танці зріс, і це завдяки телевізійним програмам, ЗМІ», – вважає художній керівник ансамблю Іван Гуреєв. За його словами, танці – це не лише естетичне задоволення, але й фізичний розвиток.

На святковий концерт з нагоди 45-річчя «Подолянчика» завітав випускник ансамбля Петро Бойко. Професійним танцюристом Петро Адольфович став в 14 років. За один рік в ансамблі вивчив всю програму. Зараз Петро Бойко – директор та художній керівник Вінницького міського Центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок», Заслужений діяч мистецтв України.

«Я випускався 35 років назад, коли ансамблю було десять років. Згадую свій випуск, тоді приїхало багато гостей з-за кордону. Був хвилюючий день. Ще тоді, коли працював з «Подолянчиком», розумів, що це найяскравіші роки життя», – пригадав випускник ансамблю Петро Бойко.

Ансамбль “Подолянчик” бере активну участь у фестивалях в Росії, Болгарії, Молдові, Білорусі, Польщі тощо. Репертуар “Подолянчика” сягає понад сотню сюжетних номерів.

Тетяна ЗАМОРОКА

Джерело:

“20 хвилин”


В тему:

Про «концертні» та «робочі» вишиванки

Кращі танцювальні колективи України виступають на фестивалі “Толока”

Виховання піснею

Comments are closed.