Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Виховання піснею

Вихованці дитячих будинків побачили співочих міліціонерів у вишиванках.



Відеоновину дивіться тут

На Запоріжжі співочі міліціонери вирішили перевиховувати підлітків народними мелодіями. Згуртувалися в ансамбль – і гайда до інтернатів та дитячих будинків.

Замість звичних міліційних кашкетів та одностроїв – у артистів ансамблю «Пернач» козацькі шапки й жупани. Замість табельної зброї – баяни, бубни і давній інструмент бугай. Цьому барабанові з конячим хвостом вихованці обласного притулку дивуються чи не найбільше.

Перевдягнені міліціонери радо демонструють малечі своє спорядження. Навіть дозволяють потримати «холодну зброю» – бутафорську шаблю. Дітлахи в захваті: таких веселих правоохоронців ще не бачили. Адже ті дядьки у формі, від яких дехто з хлопців ховався в тепломережах, були іншими. Під пісню шістьох підполковників, кількох десятків майорів та капітанів підлітки ушкварили гопака.

Вихователі притулку радіють: пісенна терапія дітей розвеселила.


Ольга Кучер, завідувачка Запорізького обласного притулку:

З ними жорстоко поводилися у сім’ї, і взагалі вони дуже багато зазнали. Але ви бачите, що українська пісня, яку сьогодні нам показували і співали для нас ансамбль «Пернач», дітей просто зворушив.

Художній керівник ансамблю, підполковник Григорій Вербицький каже – для такої публіки міліція й співає. Саме ці діти здебільшого переступають закон, коли опиняються на вулиці.


Григорій Вербицький, керівник ансамблю міліції «Пернач»:

Після того, як вони поспілкувались із міліціонерами, побачили їх не на вулиці, зі свистком в зубах, а міліціонером, який держить баян, співає, танцює – у них зовсім інше сприймання міліції. Вони більше законослухняні будуть, ці діти, обов’язково!

Вихованка притулку Вікторія – від концерту в захваті.

Після концерту дівчина вирішила вивчити українські пісні. Щоб співати їх, коли буде сумно.



Олександр Савоченко, Олена Геращенко, Артем Деженков, Запоріжжя

Джерело:

програма «Вікна», СТБ

Comments are closed.