Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Є нагода придбати автентичну вишиванку

Запрошуємо на виставку-ярмарок українського народного мистецтва 30 та 31 травня 2009 року з 10.00 до 18.00 на подвір’ї УЦНК “Музей Івана Гончара”.

Подвір

Подвір'я музею Івана Гончара

Український центр народної культури “Музей Івана Гончара” вже вкотре запрошує поціновувачів українського народного мистецтва на ярмарок на своє подвір’я. І щоразу для відвідувачів і просто для перехожих це стає своєрідним відкриттям – насамперед тому, що тут збираються майстри, які працюють в автентичних народних традиціях.

Чимало речей, виставлених на продаж, вражають простотою й гармонійністю, що витворювалися віками й передавалися з покоління до покоління. Незнані сьогодні генії українського ремесла передавали дітям у спадок свій досвід і прозріння, традиції й оригінальні знахідки в технологіях, формах, матеріалах виробів. А поруч із виробами суто традиційними на ярмарку будуть і авторські мистецькі твори, виконані на грунті народних традицій – вбрання, прикраси та вжиткові речі…

Цей ярмарок ще не має широкого розголосу; він не настільки багатолюдний, як, наприклад, ті, що проводяться віддавна в Національному музеї народної архітектури та побуту України. Але тим, хто потрапляє сюди, одразу пригадується батьківщина, пісні рідного села; люди переходять у спілкуванні на українську мову. І часто-густо хапаються за кишені: шкода, не брали більше грошей, не знали, що тут таке є! Та й ціни тут бувають значно нижчі, ніж десь інде – бо ж продає сам виробник.

Тож і нині до Дня Києва тут можна буде оглянути та придбати косівську, васильківську, подільську кераміку; ткані та вишивані речі, виконані різними техніками – у т.ч. весільні рушники; вироби з лози, соломи, бісеру, дерева; килими, витинанки, мальованки, народні картини тощо, а також поспілкуватися з майстрами.

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Адреса Музею: Київ, вул. Івана Мазепи (колишня Січневого повстання), 29.
Їхати: ст.м.”Арсенальна”,
авт.№24, трол.№38, м/т №№ 406, 470, 520 до кінцевої зупинки
за Києво-Печерською лаврою.
Телефони для довідок: (044) 288-54-19, 288-92-68, 229-00-87.


До речі:

«Рідна мода», що пропагує український стиль одягу, розпочинає новий проект – «Реконструйована та осучаснена автентика». Наші майстри беруть старовинні речі і перешивають їх на сучасний лад. Використовуючи ті частини стародавнього одягу, що збереглися, наші майстри роблять модний одяг, поєднуючи сучасний крій та стародавній ручний узор. Таким чином, наприклад, зі старої пошкодженої жіночої довгої сорочки можна зробити супермодну спідницю чи сучасний дівочий блузон або ще якусь прекрасну деталь гардеробу. Чи можна десь знайти модну спідницю сучасного покрою, зроблену з домотканого конопляного полотна з вишитим вручну автентичним узором? – Тільки в «Рідній моді» !

Comments are closed.