Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Виставка знайомить іноземців зі зразками народної майстерності

Анонс: 15 лютого – 20 березня, Паріж. Виставка “Світ української вишивки” відкрилася у приміщенні Культурно-інформаційного центру посольства України у Франції.

Експозиція організована в партнерстві з асоціацією “Bienvenue en France”, яка діє під патронатом дружини міністра закордонних справ Франції і є своєрідним жіночим дипломатичним клубом. Серед експонатів виставки представлено вишивані сорочки, рушники, скатертини, серветки, народне вбрання різних регіонів України, вишиті картини сучасних українських майстринь, серед яких – і дружини українських дипломатів, та вбрання, оздоблене вишивкою у виконанні українських модних дизайнерів.

Експозиційні матеріали були зібрані і оформлені у співпраці з Франко-українською асоціацію, яку очолює Олена Місталь. Понад 20 українських родин, що мешкають у Франції, надали для виставки більш ніж 200 експонатів. Під час відкриття експозиції відвідувачі мали також можливість побачити вишивальниць за роботою та долучитися до цього вишуканого виду мистецтва. Серія кольорових фотографій дозволяла ознайомитися із регіональними особливостями української вишивки. Завершилася презентація концертом української народної та класичної музики.

Виставка триватиме до 20 березня 2009 року.

(Фото Романа Сущенка)

Джерело:

“Укрінформ”


В тему:

Українські вечорниці на Монмартрі

«Вечорниці» на Узвозі

Мінкульт запустить на телебаченні соціальні ролики про вишиванку

Полтавська вишивка

Мистецтво вишивки в історичному розвитку

Comments are closed.