Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Українські вечорниці на Монмартрі

17 січня 2009 року у рамках проекту «Монмартр та Андріївський узвіз – культурні побратими» відбулися Українські вечорниці на Монмартрі.

09012201sch

Ще один внесок громадської організації Країни Мрій в культурне надбання Європи. Протягом кількох годин саме Париж був осередком культурного життя України. Подія пройшла у форматі етно-диско у престижній паризькій залі «Елізе Монмартр». Французькому бомондові презентували народні пісні, танці та щиру українську душу. Організатори вечорниць – громадська організація Країна Мрій та Олег Скрипка. Партнер свята – асоціація українців у Франції «Україна Арт». Мета проекту – популяризація української культури.

На свято завітали близько 700 гостей. Серед запрошених – українські політики, бізнесмени, дипломати, артисти і всі, кому небайдужа українська культура. Переважна більшість гостей прийшла у вишиванках, решта мали змогу придбати вишиті сорочки на місці. Гостей частували кутею, яку Олег Скрипка приготував власноруч, огірками, салом, і звичайно українською горілкою. Французька публіка шаленіла від українських звичаїв. Українські «французи», а їх на святі було чимало, вітали лідера гурту ВВ та бажали, щоб Вечорниці перетворилися на сезони «Українських традицій» у Парижі.

Олег Скрипка разом з Le Grand Orсhestra презентували французькій столиці улюблений в Україні «Щедрик» у рок-обробці. Французи віддячили Скрипці подарунком – колекційним вином. Свято завершив виступ гурту Чоботи з Бугая.

Цій подій передували Вечорниці на Андріївському узвозі, що відбулися 14 грудня 2008 р. в «Ательє Карась». Вражаюча схожість Андріївського узвозу та Монмартру визначила місця проведення культурного діалогу.

Маємо надію, що святкування у Європі, на кшталт Вечорниць, спонукатимуть європейського глядача приїхати в Україну і відсвяткувати Французьку весну на Андріївському узвозі.

Брама Країни Мрій відкривається далеким краям та іноземним гостям, запрошуючи увійти у світ музики, поезії та народних звичаїв.

Джерело:

«Країна мрій»

09012202sch

09012203sch

09012204sch

09012205sch

Автор фото – Юрій Білак (Франція). Більше фото з “Вечорниць на Монмартрі” можна побачити на персональному сайті Юрія Білака

а також в інтернет фотоальбомах:
Lesya 090117-VECHORNYTSI
Valentina Vechornytsi na Monmartri

Відео з “Вечорниць на Монмартрі”:
“Новий канал”
Телеканал К1

Comments are closed.