Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Вишивальниця встановила рекорд

11041203schТетяна Протчева презентувала свій «довгобуд» – вишиту мапу України.

Восьмого квітня у Міжнародному виставковому центрі, що в Києві на Лівобережній, відбулося встановлення вишивального рекорду. Киянка Тетяна Протчева винесла на люди довгоочікувану роботу – вишиту мапу України. Робота вийшла чимала: її масштаб складає 1:1500000, а розмір – 100 на 130 сантиметрів. Проект вразив представників Національного Реєстру Рекордів, тож мапу не забарилися занести до переліку вітчизняних рекордів.

Здавалося б, над таким проектом майстриня мала би працювати з ранку до ночі, але й тут – суцільна магія :) Тетяна Протчева завідує бюро приватизації Деснянського району столиці, тож вишивальними акціями займається лише у вільний час. Щоправда, нинішню роботу вона вишивала не сама: майстрині допомагали двісті тридцять шість професіоналів та аматорів з різних куточків України та світу! Зокрема, мешканці Києва, Луцька, Немирова, Чернігова, Одеси, Львова, Херсона, Житомира та Стрия, а також українці Канади, США, Швейцарії, Голландії, Франції, Мексики, Австралії, Японії, Польщі та Туреччини.

Ескіз мапи Тетяна Протчева розробила самотужки та узгодила його з науково-виробничим підприємством «Картографія». На полотні красуються двадцять п’ять орнаментів, притаманних областям України, наші прапор та герб, а також гроно калини – символ українського роду. Контур мапи виконаний традиційним орнаментом «безкінечник». Для вишивання рекордної роботи майстриня підібрала бавовняну тканину й такі самі нитки двадцяти одного відтінку. Орнаменти областей вишиті хрестиком, а назви обласних центрів та країн-сусідок України – «латинкою». На вишивання мапи пішло півтора року.

Джерело:
made-in-ukraine.info

11041205sch

11041204sch

11041206sch

11041207sch


В тему:

Тетяна Протчева: «Так же ціле життя можна вишивати!..»

Сад української культури. Вишитий

Українська вишивка руками китайських дітей

Вишиті метелики від Тетяни Протчевої

1 comment to Вишивальниця встановила рекорд