Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
oбрядовість

У Житомирі з розмахом святкували „Обжинки-2009” (ФОТО)

09090410schХлібороби з усієї Житомирщини з’їхалися до обласного центру, аби відмітити свято урожаю, показати свої пожитки і позмагатися у гостинності. На виставці різні господарства з усіх районів показували усе, чим могли похвалитися: зерно, граніт, льон, вишивка, різноманітні сорти насіння… А гостей, які приходили, аби помилуватися їх надбаннями, господарі гостинно частували українськими стравами.

Столи від смакоти: тут і вареники, і деруни, і смажені кабанчики, і фаршировані щуки, печиво, паляниці, сало, горілка, мед… Звісно, були і страви, які звичайний мешканець міста міг скуштувати лише тут. Скажімо, господині з Андрушівського району готували крупки – юшку на курячому бульйоні, в якій варяться маленькі кульки з пшона, яєць та борошна.

Особливого святкового колориту “Обжинкам” додали веселий гамір, театралізовані дійства, спів і танці.

Виявляється, у полісян є усі причини для такого святкування, адже протягом року вони гарно попрацювали:

- Ми пишаємося цьогорічним врожаєм, – говорить Микола Дейсан, заступник голови облдержадміністрації – Зараз ми вже маємо 880 тис. тонн зернових, крім того, що залишилось ще 50 тис. гектарів кукурудзи, яка при мінімальній врожайності ще дасть 250 тис. тонн. Тож урожай точно перевищить 1 млн. тонн.

Оксана ТРОКОЗ

Джерело:
“20 хвилин”

Comments are closed.