Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

У Черкасах молодь у вишиванках пройшла 5 кілометрів

12050503sch5 травня молодь у вишиванках зібралась біля площі ім. Богдана Хмельницького у Черкасах, щоб пройти колоною до парку 50-річчя Жовтня – майже 5 кілометрів.

27-річна Анна Арінхарова прийшла з дітьми – 1,5 річним Дмитриком та 4-річним Миколою. Всі в вишиванках.

“Я дуже рада, коли привертають увагу до автентичності. Це сприяє відродженню національної культури. Я і мої сини одягаємо вишиванки на всі свята”., – розповіла вона.

Поруч на лавці з подругою розмовляє 71-річна Валентина Ломова. На ній вишиванка, вінок їз штучних квітів, на шиї кілька разків червоного намиста. Вона – найстарший учасник параду.

О 14.25 колона з приблизно 70 осіб рушає пішохідною частиною бульвару Шевченка. В авангарді колони співають українські пісні: “Їхав козак містом”, “Ой на горі та й женці жнуть”, “Ти ж мене підманула”, “Червону руту”. Декілька осіб без вишиванок. Колону супроводжують три автівки ДАІ, що по черзі перекривають перехрестя для безперешкодного руху учасників заходу.

Володимир Троньков, 70 років, читає на лавці газету. Коли повз нього проходить парад він аплодує: “Ох і молодці діти!”. В підтримку сигналять машини, перехожі фотографують учасників параду.

“Я як здалеку побачив, то подумав, що комуністи влаштували процесію на честь дня народження Карла Маркса. А бачу – ні! Молодці!”, – каже 69-річний Микола Новицький.

Людей в колоні стало менше. Хтось вирішив поїхати до парку маршруткою, а хтось просто не мав змоги чи бажання йти далі.

О 15.15 люди заходять у парк. Продовжують співати. В колоні вже 30 осіб. Вишиванки у всіх різні. Марина Митрофаненко, 21 рік, пошила собі вишиванку сама. Каже, що вишивала близько години щовечора протягом місяця.

Через 10 хвилин учасники параду зупиняються в парку над Дніпром і співають національний гімн, приклавши руки до серця. Після чого організатори Інна Шемет, 22роки, і Данило Майоров, 26 років, дякують учасникам і запрошують брати участь у наступних подібних заходах.

“Перший млинець вийшов трохи нанівець. Мало людей. Ми організовуємо такі заходи лише через інтернет, соцмережі, а тому не всі мають змогу про них дізнатися. Проте непогано як для першого разу. Мені сподобалося. Хороший день” – ділиться враженнями Майоров. В нього зачіска “козацька чуприна”.

Деякі дівчата продовжують співати. Частина молоді йде по домівках.

© Захар КОЛІСНІЧЕНКО

Джерело:
“Gazeta.ua”

Клацнувши на фото ви перейдете на сторінку з фоторепортажем Gazeta.ua


Це був перший такий марш у вишиванках у Черкасах. Тож тепер треба готуватись до наступного і вже зараз варто подбати про нову святкову сорочку. Заходьте до Інтернет-майстерні «Рідна мода»® і замовляйте собі стильну модернову вишиванку.


В тему:

У Черкасах на Свято останнього дзвоника учні йдуть у вишиванках

Чернівецький університет одягли у 6-метрову вишиванку

Черговий марш у вишиванках відбувся у Києві

У Харкові пройшла хода у вишиванках

Більше 6 тисяч рівнян встановили у Рівному “Вишитий рекорд”

Як тернопільська молодь відпочиває “по-українськи”

15 comments to У Черкасах молодь у вишиванках пройшла 5 кілометрів