Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

Більше 6 тисяч рівнян встановили у Рівному “Вишитий рекорд” (фото)

11082403schРівне повернуло собі звання вишитої столиці України. У День Незалежності на центральний майдан міста прийшло 6570 людей у вишиванках. Це досягнення занесено в “Книгу Рекордів України”.

Уперше Рівне боролося за звання вишиваної столиці у 2006 році. Тоді 24 серпня на майдан Незалежності прийшло більше трьох тисяч рівнян. Рекорд протримався до травня 2011 року.

Чернівецькі активісти організували у своєму місті аналогічну акцію і зібрали більше чотирьох тисяч “вишиванок”.

— Одразу ж після проведення першої акції вирішили, що вона не буде щорічною, адже такому досягненню варто “настоятись”, — зауважила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська.

— Утім, після “зухвальства” мешканців Чернівців мусимо відстояти честь міста. Тому розраховуємо зібрати 5-6 тисяч людей.

Рівняни активно відгукнулись на заклик міської влади. У підсумку до участі в акції зареєструвались аж 6570 мешканців міста. Серед них були й найменші — місячний Віталій Чокан та двомісячна Анна Михайлова. А найменшою стала Анастасія, котрій виповнилось лише три тижні.

— Це неперевершено. Вперше бачу стільки людей від малого до великого, — зізналась заступник редактора “Книги рекордів України” Олена Строкач. — Це досягнення по праву достойне й Книги рекордів Гіннеса. Олена Строкач вручила міському голові Рівного Володимиру Хомку сертифікат про встановлення рекорду. А той у свою чергу натякнув, що місто має ще 200-тисячний резерв вишиванок.

Серед учасників “Вишитого рекорду” також розіграли цінні подарунки — подарункові видання книг “Культурна спадщина Рівненщини”, “Рівне на межі тисячоліть” Олександра Харвата та книги Ліни Костенко.

Як у Рівному відзначають вишитий День Незалежності

© Юрій ДЮГ

Джерело:
OGO.ua

В тему:

В Ужгороді провели Свято вишиванки

День української вишиванки в Нью-Йорку

У Харкові пройшла хода у вишиванках

Понад тисячу прикарпатців у вишиванках разом виконали державний гимн України

Comments are closed.