Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

У Черкасах на Свято останнього дзвоника учні йдуть у вишиванках

11042508schНезабаром у школах пролунає останній дзвоник. Як його зустріти, як вдягнутись?.. Пропонуємо вам матеріал Анни Остапчук про те, як це минулого року було в черкаській гімназії.




11042509schУ гімназії №31 міста Черкаси учні філологічного класу щороку йдуть на Свято останнього дзвоника у вишиванках. Така традиція існує у навчальному закладі близько десяти років.

– Починаючи з восьмого класу, на перший та на останній дзвоник ми з однокласниками вдягаємо вишиті сорочки, – каже учень 11-У класу Павло Луц. – Мені сорочку вишила бабуся, інші мої знайомі купують на ярмарках чи шиють на замовлення.

У таке вбрання клас одягається і на свята. Крім того, замість традиційної стрічки з написом “Випускник”, учні філологічного класу чіпляють дзвіночок-оберіг. Від звичайного він відрізняється тим, що у нього вплетені стрічки та квіти. До речі, національні костюми одягають і вчителі.

– Коли Першого вересня ми гуляли класом у парку, то з нами фотографувалися перехожі, а деякі за таку ідею навіть хвалили, – розповідає випускник Данило Гуцал. – А от радянська форма, на мою думку, уже віджила своє.

Втім, на Черкащині все ще діє мода на шкільну форму радянських часів. Її теж купують, шиють на замовлення або беруть на прокат.

© Анна ОСТАПЧУК

Джерело:
“Прес-Центр”

В тему:

За кращий випускний костюм у національному стилі дадуть по 500 грн премії 20-м випускникам (Тернопіль-2010)

«Хай буде ця вишита сорочка тобі оберегом…»

На уроках трудового навчання тернопільські учениці вишили собі сорочки

Тиждень української вишивки в школі-гімназії

Тиждень факультету закінчився святом вишиванки. ФОТОрепортаж

Folk-одяг: модно чи немодно?

Comments are closed.