Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

Дню вишиванки – 5 років!

12032701schЦього, 2012 року одне із найулюбленіших свят чернівчан – День вишиванки – відбудеться 4 травня. За 5 років чудова патріотична акція зуміла широко вийти за стіни факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ імені Юрія Федьковича і стала традиційним загальноміським весняним дійством.

П’ять років тому все починалося із кількох десятків студентів, а торік вишиванку одягнула рекордна кількість чернівчан – понад 4 тисячі. Таким чином Чернівці увіковічнилися в Книзі рекордів Гіннеса. Як зазначає ініціатор акції Леся Воронюк, цього року ніяких масштабних заходів та концертів не планується: «Ми просто оголошуємо дату – 4 травня і практично нічого не влаштовуємо. Хочемо показати, що акція живе без організаторів. І це наше найбільше досягнення – здвиг свідомості відбувся».

Також оргкомітет акції висуває на громадське обговорення єдину дату проведення Дня вишиванки на наступні роки, адже і досі не вдалося зафіксувати один день. Оргкомітет наголошує на таких обмеженнях: це має бути навесні робочий день (найкраще четвер), після Великодня (щоб закінчився піст), щоб студенти ще були на парах, щоб свято не припадало на 12 квітня (День космонавтики), 26 квітня (День вшанування чорнобильської трагедії), 1, 2, 9 травня.

Реєстрація закладів-учасників акції – за адресою denvycyvanky@gmail.com. Зареєстровані будуть внесені у основний список тих, хто долучився до акції. Список опублікується у ЗМІ.

Чекаємо на ваші запитання та пропозиції: denvycyvanky@gmail.com

З повагою, оргкомітет
Леся Воронюк
Тамара Марусик
Михайло Павлюк
Олександр Ткачук
Оксана Добржанська
Павло Катеринчук
Оксана Олексюк
Сергій Бостан

Офіційний сайт Дня Вишиванки у Чернівцях:
http://dus.in.ua/

12032702sch
День Вишиванки у Чернівцях. Фото з живого журналу switluy-spogad.livejournal.com


Якщо у вас ще немає вишитої сорочки, або ви бажаєте з’явитись на свято в новій – у вас ще є час зайти до Інтернет-майстерні «Рідна мода»® і замовити собі стильну модернову вишиванку.


В тему:

День вишиванки: епіцентр подій (Чернівці, 2010 р.)

День української вишиванки (Чернівці, 2009 р.)

День вишиванки – далеко не лише студентська акція!

Розшифровка символіки в орнаментах

Прекрасна колекція народного одягу Буковини

Буковинський одяг у Палаці “Україна”

Вишиванки – традиція 1-ого вересня у Чернівецькій філії МАУП

Перші фото в Чернівцях

Буковинський модний прорив

Буковинська блузка Катерини Ющенко

7 comments to Дню вишиванки – 5 років!