Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
цікавинки

Перші фото в Чернівцях

10020804schЗавдяки давнім фотографіям ми сьогодні маємо можливість побачити людей та одяг минулого  часу.

Фотографія це сукупність різноманітних науково-технічних засобів і технологій, які мають на меті реєстрацію одиничних довготривалих зображень об’єктів за допомогою світла. Фотографія від грецької перекладається, як світло тому ми їх називаємо світлини.

Перше закріплене зображення було зроблено в 1822 році французом Нісефором Ньєпсом (Nicephore Niepce), але воно не збереглося до наших днів. Тому першої в історії фотографією вважається знімок «вид з вікна» отриманий Нєпсом в 1826 році за допомогою камери-обскури на олов’яній пластинці, покритої тонким шаром асфальту. Експозиція тривала вісім годин при яскравому сонячному світлі.

В Україну фотографію принесли в 1840-их pp. чужоземні фотографи, учасники щорічних міжнародних Київських ярмарків — «Контрактів», які часто залишалися на Україні. Першими фотографами-поселенцями були французи «Жак» і Шарль-Поль Гербст. У 1860-90-их pp. відкрилися фотостудії професіоналів в Одесі, Харкові, Полтаві та ін. більших містах. До 1914 в самому Києві працювало бл. 70 комерційних фотографів.

Перші фотостудії в Чернівцях появились у 1841 році. Завдяки ним ми сьогодні маємо можливість побачити людей та одяг того часу.

10020803sch

Фото буковинської селянської родини

За матеріалами інтернет-журналу «Старожитності та сучасність» (м.Чернівці)


В тему:

Народний одяг Наддніпрянської України (ХІХ ст.)

Народний одяг закарпатських українців (фотографії 1920-х років)

Народний одяг на старовинних поштівках

Два портрети С.М.Драгомирової

Ще до початку минулого століття люди знали мову вишивки

Прекрасна колекція народного одягу Буковини

Буковинський одяг у Палаці “Україна”

Буковинський модний прорив

Буковинська блузка Катерини Ющенко

Comments are closed.