Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
oбрядовість

“20 хвилин” побували на весіллі своїх читачів у Тернополі

11091902sch«Рідна мода» вже неодноразово писала про весілля в українському етностилі. Сьогодні ми публікуємо матеріал газети «20 хвилин» про одне з таких весіль.



11091903schНа своє свято “20 хвилин” запросили наші читачі – Назар Катрук і Зоряна Дрозд. Церемонію реєстрації свого шлюбу вони обдумували дуже ретельно і вирішили, що будуть у народному вбранні

21-річні Назар Катрук і Зоряна Дрозд зустрічалися два роки та нарешті вирішили одружитися.

Наречені дуже очікували цю подію. Та щоб вона залишила у житті яскраві враження, вирішили одягнутися у народне вбрання.

- Ця подія для мене і моєї Зоряни дуже важлива, але ми повністю готові до неї. Я анітрохи не хвилююся, бо впевнений у своїх почуттях, – каже Назар. – Я дуже кохаю Зоряну і хочу, щоб все пройшло, як ми хочемо. Адже нам довелося багато пофантазувати протягом підготовки.

Тож в одязі молодих — багато червоного та білого.

- Червоний — це символ кохання, – каже наречена. – Адже саме воно має символізувати наше подружжя. Так само ми прикрасили і весільну залу, щоб створити святкову атмосферу.

Молода красуня трохи хвилюється, але яскрава посмішка прикрашає її обличчя. Замість весільного букета в руках вона тримає кошик, який заповнюють червоні яблука.

- Ми вирішили, що така річ добавить особливості до нашого стилю та стане для всіх несподіванкою. А яблука ми пороздаємо дітям, – пояснює Зоряна.

Мужні хлопці та гарні дівчата, які брали участь у церемонії, – також всі вдягли вишиванки.

-Я дуже рада, за свою подружку. І з радістю підтримала її ідею про вбрання, бо весілля – це урочиста подія, яку треба запам’ятати, – каже одна з дружок, 22-річна студентка Зоряна Тобачук.

Батькам наречених доводиться хвилюватися, і їхні відчуття не менш бурхливі ніж у самих молодих. Вони кажуть, що добре пам’ятають, як колись самі були на місці дітей.

Я впевнений, що передаю доньку в надійні руки, – каже батько нареченої, 55-річний Анатолій Дрозд. – Це дуже відповідальний день у моєму житті, але я щиро радію за молодих. Наше весілля також мало традиційний характер, і вбрання йому відповідало.

Мати нареченного, Оксана Катрук, додає, що пам’ятає, ще маленьку, але цікаву деталь – віночок, який прикрашав її голову.

Нам дуже подобається, що сучасна молодь відроджує національні традиції та шанує коріння, – каже пані Оксана.

Журналісти “20 хвилин” готові розповідати й про інші найоригінальніші весілля тернополян. Для цього просимо заздалегідь повідомляти нас за редакційним номером 43-00-50.

Джерело:
“20 хвилин”

В тему:

Весілля в народному стилі від українських знаменитостей

Весілля у вишиванках

“Наречені Карпат”

У Пирогово пройшло свято “Осінь весільна”

Весілля в народному стилі

Під весільний вінець в українському національному вбранні

Покутське весілля на Прикарпатті

У Житомирі відбувся етнофестиваль “Поліське весілля”

Старовинний передвесільний обряд “Примірка сорочки” зберігся на Гомельщині

Комплект весільного вбрання від «Рідної моди»®

1 comment to “20 хвилин” побували на весіллі своїх читачів у Тернополі