Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
oбрядовість

У Житомирі відбувся етнофестиваль “Поліське весілля”

09081302schЖителі і гості міста Житомир на цих вихідних отримали можливість побувати на справжньому поліському весіллі, що проходить по давнім традиціям і обрядам. У міському парку культури та відпочинку імені Ю. Гагаріна вже другий рік поспіль проходив етнофестиваль під назвою “Поліське весілля”.

На свято прибули фольклорні колективи з багатьох районів Житомирщини. У їх виконанні лунали зазивні пісні до весілля. Самодіяльні артисти також показали святкові обряди зустрічі молодих, запрошення, випікання короваю, розплетіння коси, приїзд молодого, розділення короваю і т. і. Любителі українського мелосу змогли почути вернісаж весільних пісень. У святі взяли участь близько десяти пар молодих.

На фестивалі працювало містечко майстрів, у якому своє вміння демонстрували народні умільці з різних регіонів України. В рамках “Поліського весілля” ексклюзивну колекцію класичного українського одягу представили приватні майстри зі Львова. Серед різноманітних виробів, стилізованих під український національний костюм, – безрукавки, жилети, дівочі сарафани, нарядні комплекти для дівчаток, сукні, сорочки, пояси, краватки, ділові костюми.

Фестиваль “Поліське весілля” організований управлінням культури і туризму облдержадміністрації, обласним Центром народної творчості та Житомирською міськиою радою. Він проходив за підтримки Житомирського міського голови Віри Шелудченко.

Джерело:
“Замкова гора”

Подивіться відеосюжет ТСН про цей фестиваль


В тему:

Старовинний передвесільний обряд “Примірка сорочки” зберігся на Гомельщині

Благословіть, тату й мамо…

Весільний Рушник

Під весільний вінець в українському національному вбранні

Традиційні головні убори на поштових марках України

Комплект весільного вбрання від “Рідної моди”

Comments are closed.