Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Харків’янка отримала нагороду на міжнародному конкурсі молодих дизайнерів

11033101schЗ 9 по 13 березня 2011 року в місті Ростов-на-Дону (Росія) проходив XI Міжнародний конкурс молодих дизайнерів і модельєрів «Подіум-2011». Юлія Малеванчик, молодий харківський дизайнер, отримала диплом за 2-е місце в номінації «Фольклор».

Юлія Малеванчик

Колекція харків’янки «Українська писанка» отримала нагороду на Міжнародному конкурсі молодих дизайнерів. Роботи учасників оцінювали відомий фешн-аналітик Олександр Хількевич і російський кутюр’є В’ячеслав Зайцев. Як зазначив під час прес-конференції голова журі конкурсу В.Зайцев, «рівень робіт конкурсантів дуже високий: за кожним з них відчувається школа, традиції свого народу, добра поінформованість про тренди модної індустрії».

Колекція Юлії Малеванчик, до якої увійшли одяг, взуття та аксесуари, була створена за мотивами української писанки. «Українська культура дуже багата, її цікаво«копати». Писанка для мене з дитинства була дивом, яке приємно тримати в руках. Так чому б не спробувати її перефразувати і … одягнути?», – пояснює Юлія ідею створення колекції.

За гран-прі конкурсу (80 тис. рублів і стажування в одному з провідних модних будинків Європи) боролися 150 учасників з 9 країн світу. Головні призи конкурсу присуджувалися за кращі творчі роботи за номінаціями: «pret-a-porte», «pret-a-porte de lux», «креатив», «фольклор», «взуття та аксесуари», «дебют» і «денім».

У рамках конкурсу пройшов ряд семінарів-практикумів від провідних фахівців в індустрії моди; круглі столи з розвитку бізнесу та актуальні проблеми молодих фахівців; науково-практична конференція «Інноваційні технології в області дизайну». Окремим подарунком учасникам конкурсу стало проведення 2 майстер-класів: від В’ячеслава Зайцева та Олександра Хількевича.

«В’ячеслав Зайцев провів чудовий майстер-клас на прикладі своїх останніх колекцій. Кожна одиниця – це дійсно витвір мистецтва. Олександр Хилькевич говорив про останні тенденції, а також провів для дизайнерів невеликий «розбір польотів», тим самим допомагаючи багатьом спуститися на землю і навіть боляче об неї стукнутися, що безперечно було корисним», – ділиться враженнями Юлія Малеванчик.

Мета конкурсу – розвиток творчого потенціалу молодих дизайнерів, формування професійного середовища, створення зони міжнародного співробітництва світової індустрії моди.

Крім Харкова Україну також представляли дизайнери з Києва, Луганська і АР Крим.

Найближчим часом етно-колекцію «Українська писанка» і ще кілька коктейльних нарядів від Юлії Малеванчик можна буде побачити у Харкові на арт-фестивалі «Valiza fest vol.3 in Paris», котрий відбудеться 16 квітня в розважальному центрі «Шато-Ледо».

© Марина Сорокіна

Джерело:
“Настоящий Доzор”

Фото сайтів http://kharkov.geometria.ru та http://www.interesno.name


Репортаж харківської медіа-групи «Объектив»


В тему:

Колекція писанок від Gucci

Згадай себе!

Поліські мотиви в сучасному одязі

Івано-франківцям пропонують щодня ходити у вишиванках

«Чарівна птаха»

У Львові Кензо Такада отримав у подарунок вишиванку

Comments are closed.