Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

У Львові Кензо Такада отримав у подарунок вишиванку

10110205schВсесвітньовідомий японський дизайнер Кензо Такада отримав у подарунок авторську вишиванку від української дизайнерки Олесі Теліженко. Подарунок було вручено у Львові на прес-конференції Кензо Такади.

Сорочка виготовлена високопрофесійними майстринями творчої майстерні Олесі Теліженко з натурального льону і прикрашена ручною вишивкою в техніці художньої гладі бавовняними нитками. Джерелом натхнення для створення рисунку вишивки стала стародавня вишивка стилю українського бароко, що його культивувала козацька старшина у XVII-XVIII ст. – одному з найяскравіших періодів української історії. В рисунку цієї вишивки серед розлогого гілля і квітів присутні два птахи як втілення співочої української душі. Плавні лінії рослинного орнаменту створюють настрій невимушеності і свободи. Гармонійний колорит утворено завдяки поєднанню дев’яти тепло-холодних кольорів, оскільки число 9 символізує найвищу духовну довершеність. В них блакить неба, синь води і сонячна барвистість українських степів. Твір покликаний нести добрий настрій і дарувати господарю життєву енергію.

Кензо Такада, який у Львові перебуває у межах Lviv Fashion Week, з радістю отримав подарунок і не відмовився його приміряти.

Кензо Такада (засновник бренду Kenzo) був першим із модельєрів, що впровадив японський стиль в моду і почав широко використовувати етнічні мотиви в колекціях, першим, хто випустив парфуми під власним ім’ям. Кензо Такада – дизайнер, який створив оригінальний яскравий стиль, поєднуючи елементи східної та європейської естетики.

Сьогодні Кензо створює нові бренди – Yume, згодом Gokan Kobo («Майстерня п’яти почуттів») – компанію по випуску текстилю, фурнітури та предметів інтер’єру.

© Юлія Мартиняк

Джерело:
“VLASKOR.NET”

До речі: Кензо Такада зізнався, що на конкурсі молодих дизайнерів “Саботаж” були колекції, які його вразили. “Були колекції, які дуже вразили, зокрема через насичення багатьма етнічними елементами. Ми не забуваємо свої корені. Цим ми вирізняємося. Цим мене вразили. Я вражений українською вишивкою“.


В тему:

Українське бароко на сучасній вишиванці

Вишиванка «Шляхетний юнак»

«Вишивка козацької старшини 17-18 ст. Техніки»

«…І вишите моє життя на ньому»

5 comments to У Львові Кензо Такада отримав у подарунок вишиванку