Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Поліські мотиви в сучасному одязі.

Весняний погляд Марини Сірик.

Марина Сірик

Марина Сірик

Під час Міжнародного фестивалю дизайну й реклами, якій відбувся нещодавно у Києві, молодий український дизайнер Марина Сірик представила свою колекцію «Погляд весни», для створення котрої використала мотиви свого рідного Східного Полісся (Марина родом з Чернігівщини). На Поліссі поширена практика не вишиваного, а тканого орнаменту. Саме такі ткані орнаменти з’являються в колекції «Погляд весни». Але не в звичному червоно-білому варіанті, а в сіро-зеленій кольоровій гамі, яка символізує лісово-струмково-болотно-туманну Придеснянську природу. Причому щоб підкреслити саме весняний мотив, в колекції використаний дуже світлий, навіть дещо блідий відтінок зеленого кольору, що нагадує молоде листя, яке щойно починає “висовуватись” із бруньки.

09052404sch

09052402sch

09052405sch

09052403sch

09052406sch

Фото “Рідної моди”. 14 травня 2009


В тему:

Від рослини до тканини: складна історія простого полотна

Традиція завжди в моді

Відновлення цілісного світу українця в матеріальній культурі українського вбрання

Український стиль – традиція+сучасність

Національний стиль в одязі як вираз національної самосвідомості

4 comments to Поліські мотиви в сучасному одязі.

  • Мавка

    Колекція непогана, але образ до кінця непродуманий. З оцими білими перуками моделі виглядають як ляльки, хоча на мою думку колекція з елементами етно стилю мала б бути більш природньою. А так…Образ якийсь синтетичний…

  • Марина

    Дякую за коментар Мавко. В цій етно-колекції можливі недоопрацювання, але це незавадило їй сподобатися багатьом. Образи створбвалися всього протягом одного місяця, виконано 80%ручної роботи, та ще й готувалася паралельно дипломна записка на 250 аркушів, величезна кількість ескізів, плакатів та іншого.
    Такий “смнтетичний” образ створений недарма. По-перше: він відповідає більшості сучасних “штучних” лялькових офіс-леді. По-друге: хочу привести в приклад статтю, яку прочитала після показу колекцій вітчизняних дизайнерів 2011го року, що працюють в етно-стилі. Там з критикою говорилось про перенесення рис з старовинного українського образу в новий, без модернізації (перетворення) в сучасний. Складається враження наче одяг з бабусиної скрині. Вбрання з скрині – це священно, але погодьтесь, що його місце скоріш в музеї і на спеціальних виставках, а ніж на сучасній людині та в її житті.
    Вірю, що зможу відчути та відтворити в своїй наступній колекції, потреби тих, хто любить все українське і хоче зробити сучасність кращою.

  • Андрій

    Марино, дуже радий за тебе, що ти займаешься улюбленою справою. Колекція, як на мене, чудова, навіть у моєму консервативному офісі виглядал б цілком гармонійно. Удачі тобі!

  • Дякую, Андрій. Приємно та корисно, коли хтось щиро коментує зроблену роботу.
    Тобі також бажаю удачі й успіху не тільки в консервативному офісі, а й в усьому іншому!