Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

«…І вишите моє життя на ньому»

10080201sch22 липня в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відкрилась персональна виставка заслуженого майстра народної творчості України, художника з народної вишивки та килимарства Григорія Петровича Гриня.


Григорій Гринь

Григорій Гринь

Виставка висвітлює творчий доробок відомого полтавського майстра з селища Опішного, що на Полтавщині, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслуженого майстра народної творчості України – Григорія Петровича Гриня.

Талановитий митець Григорій Гринь усе своє життя присвятив вивченню, збереженню та відродженню традиційної вишивки та килимарства Полтавщини. Понад 40 років пропрацював на художньо-виробничому об’єднанні «Полтавчанка», де розробляв ескізи художніх виробів, опираючись в своїй творчості на багатющий археологічний та етнографічний матеріал, який став для нього джерелом створення власних шедеврів. Виставка митця висвітлює унікальні зразки орнаментів вишивки Полтавщини з її неповторним колоритом і різноманітністю технік виконання.

Г.П. Гринь є учасником багатьох виставок як в Україні так і за її межами. Його твори зберігаються в Національному музеї Тараса Шевченка, Національному музеї народної архітектури і побуту України, Канівському музеї українського народного мистецтва та інших.

Фото Музею Івана Гончара і авторки “живого журналу” frosj.livejournal.com.

Клікайте на фото, щоб збільшити.

10080206sch_Hryn 10080207sch_Hryn 10080208sch_Hryn

10080209sch_Hryn 10080210sch_Hryn


В тему:

Рушники від Григорія Гриня

Вишиванки від астронома

Приморський край. Модельєр-будівельник

1 comment to «…І вишите моє життя на ньому»