Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Виставка українських жіночих строїв у Посольстві України

10050501schПершого травня в Посольстві України у Вашингтоні відбувся День відкритих дверей.

Мешканці та гості американської столиці мали можливість скористатися унікальною нагодою, щоб доторкнутися до розмаїття та багатства культурної спадщини України. У рамках Дня відкритих дверей у Посольстві України у Вашингтоні можна було дізнатися про історію національного костюму, ознайомитися з унікальними творіннями рук українських майстрів, переглянути ряд пізнавальних кінофільмів та виставок. Також пройшли виставка фоторобіт під назвою “Жіночий образ православ’я”, що презентував український міжнародний благодійний фонд підтримки науки, культури та спорту; виставка унікальних дерев’яних годинників, створених киянином Валерієм Даневичем; виставка вишиваних різнобарвним бісером ікон, представлених майстринею Мирославою Семерей; виставка писанок, роботи Галини Мудрої. Не відмовилися гості поласувати гарячими варениками, холодним узваром та іншими національними стравами.

Однією зі складових Дня відкритих дверей була виставка українських жіночих костюмів. Звичайно, більшість організаторів і учасників біли вдягнуті у вишиванки.

10050502sch

Захід було організовано під егідою програми “Паспорт – Округ Колумбія” за ініціативи організації “Культурний туризм – Округ Колумбія” та за сприяння Міжнародної асоціації громадян України. Українське Посольство стало одним із тридцяти дипломатичних місій американської столиці, що відчинили свої двері у цей день.

Фото Наталії Буквич, «Укрінформ»


В тему:

Українські жіночі строї

У Парижі функціонує Українська школа мистецтв

Закоханий в українку німець носить вишиванку

Хресна дорога краси і гармонії

Фотоконкурс «Обличчя української родини Росії»

Прекрасна колекція народного одягу Буковини

1 comment to Виставка українських жіночих строїв у Посольстві України

  • Очень красивые наряды, жаль что у нас в стране очень редко увидишь людей на у лице в национальной одежде!