Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
цікавинки

У Парижі функціонує Українська школа мистецтв

Французькі діти охоче вивчають українську культуру в Українській школі мистецтв. Школа четвертий рік поспіль гостинно відкриває двері для дітей від 4 до 17 років, які хочуть долучитись до української культури, навчитись співам, хореографії, грі на бандурі.

Викладачі Української школи мистецтв та їхні вихованці

З 2007 року школа має статус закордонного українського навчального закладу, де діти мають можливість вивчати українську мову, літературу, історію України та інші предмети. У червні 2008 року перші учні склали іспит та отримали свідоцтво про неповну базову середню освіту (дев’ять класів), а зараз діти готуються до державних іспитів за 10-11 класи. Школа плідно співпрацює з французькою Асоціацією батьків, які всиновили українських дітей (таких у Франції близько однієї тисячі осіб).

09030301sch

У лютому 2009 року близько 70 осіб завітало до Культурно-інформаційного центру Посольства України у Франції, і разом із представниками української школи мистецтв взяли участь у зустрічі з французькою Асоціацією батьків, які всиновили українських дітей. Гості спробували себе у гуртках співу, хореографії, вишивки, подивились концерт артистів з України та вихованців Української школи мистецтв.

Джерело:

“Укрінформ”


В тему:

Українські вечорниці на Монмартрі

«Вечорниці» на Узвозі

Діти української діаспори у Франції співають “Країну мрій” (музична вистава Юрія Білака на музику Олега Скрипки)

Юрій Білак. Український фотограф у Франції (Пересональний сайт)

Comments are closed.