Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

«Хай буде ця вишита сорочка тобі оберегом…»

10042211schЗаступник керівника району власними руками вишила сироті сорочку на випускний.

Наближається кінець навчального року. Серед випускників шкіл стає все більш популярним приходити на випускний вечір у вишиванці. Кому вишиває випускну сорочку мама, кому сестра. А ось минулого року вихованцеві канівської школи-інтернату сорочку на випускний вишила особисто заступник керівника району. Ми знайшли в Інтернеті матеріал Надії Стригун з черкаської газети «Прес-Центр», котрий й пропонуємо вашій увазі. До випускного ще є час, отже можна встигнути зробити добро для тих, хто його особливо потребує. Вишийте самі, або замовте сорочку у майстрині чи купіть вже готову традиційну або модернову вишиванку. Хай у дитини буде справжнє свято!


10042212sch
Сергій з бабусею та Вірою Носенко

У селі Бобриця Канівського району проживає юнак Сергій Баліцький. Доля цієї дитини дуже складна. Ще в ранньому дитинстві хлопець утратив матір, а батько від нього відмовився…

Сергій проживає у бабусі Ніни Василівни, яка доклала багато зусиль, щоб виховати внука порядним, добрим, справедливим. Зараз він уже в одинадцятому класі, випускник.

Під час нещодавнього відвідування заступником голови Канівської райдержадміністрації Вірою Носенко школи-інтернату, де навчається Сергій, хлопець підійшов до неї і запитав, де можна купити вишиту сорочку, адже хоче на випускний вечір бути не в костюмі, а саме у вишиванці. Розчулена Віра Володимирівна відповіла:

– Синку, я тобі вишию сорочку! – а в душі біль: якби була жива Сергієва мама, вона неодмінно б вишила своєму синові сорочку…

Віра Володимирівна виконала свою обіцянку. Даруючи сорочку, вона, як до рідного сина, звернулась до Сергія з теплими словами: “Ця сорочка ніби вишита мамою. Хай буде вона тобі оберегом на довге, щасливе життя. Головне, щоб ти став справжньою людиною, патріотом, щирим, благородним українцем”.

– Нам не потрібно чекати допомоги від спонсорів, ми повинні робити добро людям самі, наскільки це можливо, – переконана Віра Носенко.

Надія СТРИГУН

Джерело:
“Прес-Центр”

В тему:

На випускний у вишиванці та віночку

На уроках трудового навчання тернопільські учениці вишили собі сорочки

Тиждень української вишивки в школі-гімназії

«Сфотографуйся на паспорт у вишиванці!»

Вишивка – оберіг

Оберіг щасливої долі

1 comment to «Хай буде ця вишита сорочка тобі оберегом…»