Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

На випускний у вишиванці та віночку

Тернопільським старшокласникам знову пропонують вечір прощання зі школою зустріти у національному строї. Таку ідею у місті вже реалізовували.

Вперше вишиваний випускний у Тернополі влаштували минулого року. Таку ініціативу запровадило управління освіти з метою виховання патріотичних почуттів у молоді. Деякі випускники її підтримали на «ура». Тому конкурс вирішили повторити. І цьогорічні одинадцятикласники матимуть шанс похизуватися на випускному у національному вбранні.

“До п’ятого червня діти подають заявки на участь у конкурсі і шостого червня відбудеться попередній такий огляд вишиванок, а уже на випускному частково доповнення до визначення місць. І уже на стадіоні, безпосередньо, вручення нагород за десятку кращих вишиваних костюмів”, – розповідає начальник міського управління освіти Олександр Остапчук.

Одягнутися на випускний вечір можна і традиційно. Вишиванка – це особиста ініціатива кожного – додає головний освітянин міста. Однак, чим більше дітей зголоситься вбратися у національний стрий, тим цікавішим і неординарнішим буде святкування, вважають в управлінні освіти.

До речі, торік власники десяти найкращих національних костюмів отримали від мерії винагороду – одну тисячу гривень.

Джерело:

“Радіо 4U”


В тему:

На уроках трудового навчання тернопільські учениці вишили собі сорочки

День української вишиванки

Свято української вишивки в Торонто (відео)

Cеред молоді носіння вишиванки стає модним і стильним явищем

Свято вишиванки

Тиждень української вишивки в школі-гімназії

Folk-одяг: модно чи немодно?

«Сфотографуйся на паспорт у вишиванці!»

Comments are closed.