Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
oбрядовість

Березневе козацьке Коло

10032307sch20 березня 2010р козаки Волинської Січі Війська Запорозького на хуторі Рокині, що біля Луцька, на території скансену-музею провели свято зустрічі весни за прадавніми звичаями.




Привітавшись з весною, козаки організували виборче Коло. В середині кола поклав свій пернач Кошовий Отаман Волинської Січі Володимир Присяжнюк. Козаки Волинської Січі за давнім звичаєм в цей день обирали нового отамана.

На новий термін знову вибрали Володимира Присяжнюка. Була перезатверджена і вся крайова старшина Волинської Січі.

Цього ж дня відбулась нарада козацьких отаманів Великого Козацького Кола України із 6 областей Держави, та ще рядом запрошених діячів козацтва. Із доповіддю виступав речник ВК Кола, отаман Прикарпатської Січі Українського козацтва Всеволод Іськів. Предметом обговорень було визначення позиції, місця та ролі козацтва після завершення виборів нового Президента України та затвердження нового уряду та його курсу. Відзначено необхідним посилити ініціативи на місцях щодо консолідації та об`єнання тих самодостатніх громадсько-політичних структур що готові до такого об`єднання із спільно визначеними цілями на основі консенсусу при прийнятті рішень.

Відчувається брак такого об`єднання як на місцях, так і в Україні вцілому. Було відзначено необхідність створення громадської Всеукраїнської координаційної Ради козацтва. Але об`єднання не під якогось «вождя», а на основі колегіального прийняття рішень, та ротаційного принципу формування такої Ради. Взято до уваги можливість створення державного Департаменту у справах козацтва.

Було також підтримано загальнонаціональний протест щодо призначення одіозного українофоба Д.Табачника міністром освіти і науки.

Козацька громада висловила обурення тим, що панове депутати Євросоюзу на чолі з польськими депутатами повчають українців, хто в них є герой, а хто – ні. Та ще і оцінки дають в дусі сталінсько-кагебістських традицій. С.Бандера, Р.Шухевич, Січові Стрільці, воїни ОУН, УПА, УНР, є Героями і Борцями  за волю України і справжніми козаками ХХст.

Джерело:
“КОЗАЦЬКЕ СТРІЛЕЦЬКЕ БРАТСТВО”

В тему:

Стрілецькі Братства знову разом

У Запоріжжі відгуляли “Козацьке Різдво”

Жовто-блакитний чи синьо-жовтий?

Жовто-блакитний Вогнебог – прапор Третього Гетьманату

Галар – “сонячна сила”

У Києві на Контрактовій площі пройшла художньо-історична акція “Гайда в повстанці!”

Вишиванка «Нічна тінь»

Одяг сили, або оздоровлюючий мілітаризм

2 comments to Березневе козацьке Коло

  • Хотелось бы посмотреть собственными глазами на такие сборы козаков, ну или хотя бы по телевизору! Жаль, что не показывают! Судя по фотографиям было интересно!

  • Ну вот, встретили весну как надо и сразу стало теплее!
    Интересное мероприятие, оч понравилось!