Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Дизайнер Олеся Теліженко оздобить форму для ЄВРО

10032302schВідома українська дизайнерка з Черкас Олеся Теліженко оздоблюватиме службову уніформу для тих, хто обслуговуватиме ЄВРО-2012.

Презентація уніформи чемпіонату, орнамент для якої розробила Олеся Теліженко, відбулася у Варшаві у лютому під час жеребкування кваліфікаційного раунду ЄВРО – 2012.

Олеся Теліженко

Дизайнерка, з якою в Києві під час українського тижня моди розмовляла Ольга Бурда, каже, що запрошення до участі у оформленні футбольного чемпіонату було для неї повною несподіванкою, але в результаті стало новою цікавою сторінкою у її творчості.

“Я вже розробила декор для офіційної уніформи, для одного із підвидів форми. Це для дівчат-хостес. Вони стоятимуть на стендах, розповідатимуть людям всі необхідні речі. У тих уніформах мій декор. Потрібно було, щоб все-таки народна краплина була в цьому сучасному одязі”.

Тендер на проектування та пошиття службової форми Євро – 2012 виграла польська компанія Bytom. У конкурсі, оголошеному у травні минулого року, брали участь більше десятка фірм з усієї Європи.

Польська Bytom, яка виявилася переможцем,- то одна із найстаріших фірм із пошиття одягу. Перша її фабрика почала працювати в 1945 році. Нині, крім Польщі, компанія продає свій одяг у Німеччині, Франції, Англії, США та Італії.

Для пошуків дизайнера, який би створив орнамент для офіційного одягу на Євро – 2012, Bytom тендер не проводив – долучитися до тієї роботи одразу запропонували одній з наймолодших українських дизайнерок одягу Олесі Теліженко.

Вирішальним у виборі на її користь стало вміння майстрині поєднувати сучасні тенденції з етномотивами.

Олесі Теліженко, попри обмаль часу (на всі роботи випало менше тижня), довелося чимало поекспериментувати, поєднуючи модерн з традицією, бавлячись кольорами та візерунками, аби врешті знайти найцікавіший варіант.

10032302sch

Квіти будуть на подолі білої сукні

В результаті основою орнаменту для жіночої сукні стала квітка.

“Квітка, яка походить із центральної України. Взагалі вона дуже декоративна така… Крім того, там – стрічки, смужки, ромбики, кубики… І саме ці фактури дуже добре поєдналися з фактурами футболу і якось так дуже органічно лягли на ці речі. Ці квіти будуть розташовані на подолі сукні. Сукня світла, біла. У ці сукні буде вбрана і українська, і польська делегації”.

Загалом Олеся розробила не лише дизайн, а й всю лінію одягу для всіх учасників турніру. Однак польська фірма, хоч і запросила до участи українського дизайнера, наполегливо відстоювала свої інтереси, – каже Олеся Теліженко.

Відтак, декор для жіночих суконь став єдиним елементом, що дістався для виконання українській дизайнерці. Однак, попри наполягання польських колег на виготовленні оздоблення у вигляді наліпок, українцям вдалося-таки відстояти вишивку.

Джерело:
“Українська служба Бі-Бі-Сі”

В тему:

Поляки шитимуть уніформу УЄФА “Євро-2012″ із вишивкою Теліженко

“Гайдамаки” вийшли на подіум в костюмах від Олесі Теліженко

Олеся Теліженко: Мій стиль — етно-кутюр

«Скіфське золото» на сучасному одязі

Персональний сайт Олесі Теліженко

2 comments to Дизайнер Олеся Теліженко оздобить форму для ЄВРО

  • Хочется посмотреть эту форму! Очень должно быть интересное сочетание современных тенденций с нашими традиционными мотивами!

  • Не сомневаюсь, что такая униформа многим понравится. Дизайнер талантлива и создаст настоящий шедевр!