Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

У травні чернівчани побачать «Вишиваний Дивотвір»

14 квітня у художньому музеї Чернівців завершився відбір робіт до традиційної виставки «Вишиваний Дивотвір».

Уже зібрано близько 200 робіт сімдесяти учасників. Усі твори – різні за тематикою та способом виконання. Продовжує організатор – Дарина Кучерява:

– Є роботи досить серйозні. Є роботи, звичайно, і слабкі. Для того, щоб було певне порівняння, для того, щоб людина сама побачила до чого повинна прагнути і як вона повинна творити. Але загалом всі роботи хороші, тому що в них вкладена праця, душа кожної майстрині, і, можливо, хороші мрії і сподівання на краще майбутнє.

За словами Дарини Кучерявої, у цьогорічній презентації буде багато молоді та дебютантів. Нам пощастило познайомитися з однією з них – Людмилою Струтинською-Струк, яка вперше візьме участь у конкурсі.

– Чому ви вирішили взяти участь?

– Завдячуючи моєму чоловікові. Це він мене загітував. Він каже, те що робиш, треба комусь показувати. Так я, власне, для себе, але ніколи не розраховувала на публічність якусь. Виключно спробувати свої сили, ні на які відзнаки особливі не розраховую, просто долучитися до такого заходу. Тому що це однозначно надає дуже гарні емоції і я кожен рік приходжу, дивлюся на ці виставки. І цього року спробувати вирішила.

Нагороди для учасників передбачені в таких номінаціях: „Вишивана репродукція”, „Ікона”, „Спадщина”, „Пейзаж”, „Натюрморт”, „Жива природа”, „Дебют”, „Країна дитинства”, „Стиль і мода”, „Чернівці у вишивці”, „Ексклюзив”.

Новинкою стане номінація „Живопис чернівецьких художників у виставці” за схемами з робіт буковинських майстрів. „Родзинку виставки” – кращу роботу – оберуть гості експозиції.

Сьоме урочисте відкриття конкурсу відбудеться 3 травня.

Джерело:

Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія


В тему:

Студенти у вишиванках

День української вишиванки

“Золота голка” підкорює подіуми Дніпропетровська

Конкурс “Твої таланти, рідний краю!” зібрав митців Одещини

У Вінниці почали вишивати восьмиметровий український рушник

Comments are closed.