Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Конкурс “Твої таланти, рідний краю!” зібрав митців Одещини

У селищі міського типу Любашівці завершився III міжнародний конкурс народної художньої творчості “Твої таланти, рідний краю!”.

На виставці творів народних майстрів, що проходила під час III міжнародного конкурсу народної художньої творчості "Твої таланти, рідний краю!" 14 березня 2009 року.


Щорічний конкурс був започаткований 3 березня 2007 року за підтримки Любашівської державної адміністрації та благодійного фонду “Рідний край”. Головна мета конкурсу – збереження національної культури, святкування Шевченківських днів, сприяння розвитку та популяризації творчих здобутків колективів художньої самодіяльності, підтримка обдарованих дітей та юнацтва. На сцені Любашівського будинку культури свої артистичні здібності демонстрували 42 учасники. У рамках конкурсу також пройшла велика виставка виробів окремих учасників конкурсу, на якій можна було не тільки побачити, а й придбати деякі речі.

Новак Андрій

Джерело:

“Укрінформ”


Від «Рідної моди»

Ми вже писали (в коментарі до статті «У Марії Зарембської навіть курсанти вишивають») про позитивний вплив вишивання (як і взагалі рукоділля) на здоров’я. Під час вишивання відбувається стимулювання активних точок на кінчиках пальців. А це сприяє по-перше активізації роботи головного мозку, а по друге – збільшує стійкість до стресів. На цьому, до речі, побудована східна (корейська) система лікування Су-Джок – на активізації активних точок на кінчиках пальців, як шляхом «тикання» тупим сірником, так і гострою голкою.

А про позитивний вплив національного одягу (а також мови і взагалі національної культури) на здоров’я можна прочитати в статті «Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс».


А у вашому особистому гардеробі є сучасний одяг в українському етнічному стилі? Ще ні? Тоді вам давно пора відвідати крамницю «Рідна мода».

Comments are closed.