Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

“Золота голка” підкорює подіуми Дніпропетровська

У місті відбувся заключний етап Х Міжнародного конкурсу дизайнерів одягу “Золота голка”. Девізом конкурсу цього року є орієнтованість на вітчизняний ринок – “Купуй українське”.

Фінальний показ модельєрів-учасників Х Міжнародного конкурсу дизайнерів одягу "Золота голка", 4 квітня 2009 року у Дніпропетровську.

Участь у “Золотій голці” беруть кращі дизайнери-модельєри, виробники одягу, які працюють у сфері побуту, студенти профільних навчальних закладів. Свої заявки на участь у конкурсі також подали дизайнери з Києва, Харкова, Донецька, Запоріжжя.

За словами голови оргкомітету “Золотої голки”, першого віце-президента обласної спілки працівників швейно-трикотажної галузі, дизайнера-модельєра Олени Осипової, поки що організатори конкурсу на шляху до його проведення на міжнародному рівні. Уже наступного року планується “Золоту голку” провести у Києві за участю представників інших країн. “А зараз для нас головне завдання – показати область, підтримати вітчизняного виробника, заохотити творче спрямування українського дизайну в сфері виробництва одягу”, – підкреслила Олена Осипова.

Як зазначила голова представництва Держкомпідприємництва України в Дніпропетровській області Олена Чайка, колегія комітету, що відбулася 10 лютого нинішнього року, поставила завдання в умовах економічної кризи підтримати громадські формування легкої промисловості. “Ми починаємо знаходити ринки збуту нашої продукції, і те, що нас запрошують на Європейський подіум, де ми можемо продемонструвати свої сили, свій товар, – це показник визнання”, – сказала вона. За результатами конкурсу володарі Гран-прі та два переможці представлятимуть Україну в 2010 році у Німеччині на Європейському подіумі.

Микола М’якшиков

Джерело:

“Укрінформ”


В тему:

Гуцульська колекція від Еріки Нібак

Олеся Теліженко: Мій стиль — етно-кутюр

Ґальяно вдягнув моделей у вишиванки

Вишиванка: Мода по-українськи

Національний стиль в одязі як вираз національної самосвідомості

Comments are closed.