Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

У центрі Львова пройде акція «Вишита Україна»

10102307schАнонс: 27 жовтня 2010 р., Львів, площа біля міської ради. Пластуни Львова розкладуть 16 двометрових конструкцій з натягнутими банерами із зображеннями людей в традиційних українських строях. В обличчях персонажів прорізані отвори, щоб будь-хто зміг сфотографуватись на згадку у вишиванці будь-якого етнографічного регіону.

10102306schМета проекту “Вишита України” – ознайомити громадськість з українським традиційними строями різних етнографічних груп, познайомити з красою та різноманіттям українських народних традицій та культурою різних регіонів нашої держави..

В ілюстраціях використані фото із зображеннями вишиванок 14 етнографічних регіонів України кінця 19 ст., надані видавництвом «Балтія-Друк», а ще 2 стенди представляють однострій сучасного пластуна і пластунки. Всі ілюстрації підписані інформацією про те, з якої області походить вишиванка.

Як зазначила виконавчий директор Пласту Ольга Сінкевич: «Ми сподіваємось долучити до проекту якнайбільше людей у всіх куточках України, щоб показати їм їхню історію через вишиванку, адже вона об’єднує всіх українців».

Проект «Вишита Україна» є Всеукраїнською акцією. Банери мандрують містами України, в яких є осередки Пласту.

Початок акції – о 14.00 біля Львівської міської ради.

Джерело:
“ZAXID.NET”

Наступні акції «Вишита Україна» відбудуться 6-7 листопада у Тернополі та 13-14 листопада у Чернівцях. Читайте наші анонси, щоб не проґавити…

По те, як відбулась акція у Івано-Франківську читайте (і дивіться) тут:
Пластуни з відомими франківчанами фотографували перехожих в українських строях


В тему:

У Києві на Контрактовій площі пройшла художньо-історична акція “Гайда в повстанці!”

«Сфотографуйся на паспорт у вишиванці!»

Folk-одяг: модно чи немодно?

3 comments to У центрі Львова пройде акція «Вишита Україна»

  • Нужно бы такие акции по всей Украине провести.

  • Только во Львове такие акции проходят.

  • Пане Марку, ви дуже неуважні! Пишете, що такі акції відбуваються лише у Львові. А в статті чітко написано, що акція “Вишита Україна” вже пройшла в Івано-Франківську, наступні будуть у Тернополі та Чернівцях, потім у різних містах України, де є осередки пласту. А на сайті Рідної моди є купа матеріалів про подібні акції в Києві, Луцьку, Сумах, Чернігові, Житомирі тощо. Читайте регулярно наші матеріали.