Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Виставка вишивок Людмили Огнєвої

10051910sch15 травня 2010 р. в літературно-меморіальному музеї Т.Шевченка (Київ, пров. Шевченка, 8А. Біля Майдану Незалежності) відкрито персональну виставку творчого доробку (літературного та мистецького) Людмили Огнєвої. Експозиція є фрагментом виставки, яка була розгорнута 9.03.2010-7.05.2010 р. в “Хаті на Приорці” (м. Київ).





Виставка складається з двох експозицій:

Експозиція «Смолоскипи»: – орнаменти, пов’язані з іменами видатних Українців (П.Полуботок, Б.Хмельницький, Т.Шевченко, В.Чорновіл, А.Горська, О.Заливаха, В.Стус, Д.Шумук, О.Гірник, О.Тихий, Є.Коновалець, В.Білас і Данилишин, І.Сеник) та нариси про них.

Експозиція «Дерево життя»: – рушники та картини за рушниковими мотивами.

Виставка працюватиме до 15 червня.

Про те, як проходила попередня виставка в “Хаті на Приорці” читайте (та дивіться фото) в матеріалі Міли Іванцової “Вишиванки в Хаті на Пріорці в Тарасів день”
частина 1
частина 2


Увага! В червні у Києві в “Хаті на Приорці” проходитиме виставка одягу, створеного донецькими майстринями-вишивальницями. Очікується, що відкривати виставку буде пані Людмила Огнєва, мистецькі знахідки якої будуть представлені на виставці. Стежіть за анонсами «Рідної моди»®.

В тему:

Українська орнаментика у вишивці

Ще до початку минулого століття люди знали мову вишивки

Вишиванка скаже, де ти народився

«Взяла очіпок грезетовий і кунтуш з усами люстровий…»

Два портрети С.М.Драгомирової

Comments are closed.