Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Активний відпочинок у скансені

10051904schАнонс: 22-23 травня 2010. Київ, Національний музей народної архітектури та побуту України. Третій Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «Орелі» запрошує дітей, батьків, вчителів і вихователів на відпочинок, спілкування, навчання. На фестивалі серед іншого буде демонстрація-конкурс автентичного вбрання з різних регіонів України.

Цьогорічний Фестиваль відбудеться на терені Національного музею народної архітектури та побуту України в с.Пирогів. 25 дитячих фольклорних гуртів з різних куточків України, близько 200 представників творчих студій та шкіл мистецтв, народні майстри, фольклористи, етномузикознавці, психологи, екологи зберуться на Співочому полі Музею в с.Пирогів.

У рамках дводенної фольклорної програми буде представлено унікальні традиції весняних та літніх календарних свят у їхньому регіональному колориті: веснянки Слобожанщини, Полісся та Наддніпрянщини, гаївки Поділля та Львівщини, кустові обряди Рівненського Полісся, купальські обрядодійства Київщини, Житомирщини та Півдня України. Жива традиція дитячого фольклору, народних ігор та побутових танців від учасників унікальних автентичних гуртів сіл Одещини, Житомирщини та Вінничини.

У суботу 22 травня приблизно з 15-ї до 16-ї години на сцені Співочого поля музею відбуватиметься демонстрація-конкурс автентичного вбрання з різних регіонів України.

У програмі Фестивалю:
• Виступи ДИТЯЧИХ ФОЛЬКЛОРНИХ ГУРТІВ
• КОЛИСКОВІ для немовлят
• КАЗКИ для дітей та дорослих
• Школа казкарства для батьків від ЛІРНИКА САШКА
• Дитячі фольклорні ІГРИ та ЗАБАВИ
• Традиційні НАРОДНІ ТАНЦІ з троїстими музиками
• Школа КОЗАЦЬКОГО БОЙОВОГО ЗВИЧАЮ
• МАЙСТЕР-КЛАСИ з гончарства, писанкарства, витинанки, ляльки-мотанки, соломоплетіння, випікання жайворонків з тіста, глиняної та дерев’яної народної іграшки та ін.
• Справжнє дитяче українське ВИДИВО
• СЕМІНАРИ та ЛЕКЦІЇ для вчителів та батьків
• Українська КНИГА та АУДІО для дітей (виставка-ярмарок видавництв)
• Відкритий круглий стіл для керівників фольклорних гуртів, вчителів та вихователів: «Дитячі фольклорні гурти сьогодні: традиція, самодіяльність, кітч» за участі етнологів, фольклористів, мистецтвознавців.

Спеціальні гості свята: Ніна Матвієнко, Олег Скрипка та Лірник Сашко

Глиняні та дерев’яні іграшки, солом’яні й кукурудзяні ляльки, народні ігри, пісні й танці допоможуть дитині відчути гармонію світу в Українській Традиції. Дорослі й малі матимуть змогу доторкнутися до традиційних ремесел, побачити обряди, пов’язані з основними етапами формування та соціалізації дитини. Батьки та вихователі зможуть довідатися про альтернативні методики виховання задля позбавлення дітей шкідливих впливів сьогодення.

Турбота про майбутнє України варта наших зусиль!

Організатори:
Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»
Національний музей народної архітектури та побуту України
Продюсерська компанія «Ethno Sound»

Місце проведення:
Київ, селище Пирогів, Національний музей народної архітектури та побуту України.
Їхати: від ст.м. Либідська, м/т №№ 156, 172 до кінцевої зупинки.
Телефони для довідок: (044) 229-56-87, (067) 316-68-79, т/ф 280-52-10. E-mail: orelifest@ukr.net

Фотографії з минулорічного фестивалю (минулого року фестиваль проходив на подвір’ї музею Івана Гончара). Клікайте на фото, щоб збільшити:

10051905sch 10051906sch 10051907sch

Comments are closed.