Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Сорочки Віри Матковської – в Києві

10032401schАнонс: 01-18 квітня 2010. Київ, Національний музей українського народного декоративного мистецтва. Виставка «Борщівська сорочка з колекції Віри Матковської». В експозиції представлено чоловічі та жіночі сорочки, що носилися в будень і на свята, рушники, верети кінця ХІХ – ХХ ст. Урочисте відкриття виставки відбудеться 1 квітня 2010 р. о 16.00 у приміщенні музею.

Вишивані сорочки Борщівського району Тернопільської області є неповторним за декоративною виразністю і колоритом явищем у народному мистецтві України. Своєрідною візитівкою Борщівщини є сорочка, вишита чорними нитками.

Більше двадцяти років Віра Матковська присвятила збиранню та впорядкуванню борщівських вишивок. Її колекцію складають понад тисячу зразків. Окрім традиційних сорочок збірку доповнюють інші компоненти народного строю (домоткані вовняні обгортки, запаски, спідниці «шалянівки», зразки прикрас), а також хатні тканини (домоткані обруси,
верети, пошивки).

Віра Матковська видала книгу «Борщівська вишивка», що побачила світ минулого року.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 1 квітня 2010 р. о 16.00 у приміщенні музею.

Виставка працюватиме до 18 квітня 2010 р.

Адреса музею: вул. Івана Мазепи, 21, корпус 29 (на території заповідника “Києво-Печерська лавра”)
Телефон для довідок: 280-36-93
Сайт: www.mundm.kiev.ua

Їхати авт. № 24, трол. № 38 від метро “Арсенальна” до зупинки “Києво-Печерська лавра”
Музей працює з 10 до 18 год., вихідний – вівторок.

На сайті Національного музею Гуцульщини та Покуття ім.Й.Кобринського (м.Коломия) можна побачити фоторепортаж з виставки борщівських сорочок Віри Матковської, що відбулась минулого року.


В тему:

Віра Матковська: « Раніше українки вінчалися у вишиваному вбранні і власноручна вишиванка гарантувала їм добру долю…»

В Борщівському краї цвітуть вишиванки

1 comment to Сорочки Віри Матковської – в Києві

  • Посмотрел репортаж с прошлой выставки и мне очень понравилось! Вот теперь думаю сходить посмотреть поближе! Думаю, должно быть интересно, тем более на Тернопольщине никогда не был!