Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Грузинський режисер Рагулі Власідзе запропонував власний мистецький проект до “Євро-2012″

09122502schУчасники фольклорно-етнографічного колективу “Барви Карпат” з Народного дому села Прокурава Косівського району Івано-Франківської області презентували булави грузинського режисера Рагулі Власідзе.

Ось уже кілька років грузинський режисер і драматург Рагулі Власідзе чимало часу проводить на Прикарпатті. Саме в Івано-Франківську два роки тому він видав українською мовою книжку “Провінційне пекло”, до якої увійшли три сюрреалістичні п’єси. Власідзе досліджує українську історію й пише епічну драму про Степана Бандеру, а разом із коломийським гончарем Сергієм Никоровичем виготовляє з глини булави, які даруватиме видатним сучасним діячам України. Кожна з них символізує того, кому буде потім подарована. Нещодавно Рагулі Власідзе представив роботи свого проекту до “Євро-2012″. Його мрія здивувати європейців та зробити Чемпіонат Європи справжнім культурним переворотом в історії світового футболу. Також Рагулі Власідзе планує сплести килим у вигляді вишивки за розміром футбольного поля і занести його до Книги рекордів Гіннесса, а також виготовляти гамаки різних розмірів з розміткою футбольного поля і символікою України й Польщі. Одна із його мрій вже здійснилася – іконограф Василь Стефурак написав ікону “Радість Господа в любові”, яка стане одним із символів “Євро-2012″ та покровителькою культури і спорту.

09122501sch

Рагулі Власідзе та учасники фольклорно-етнографічного колективу "Барви Карпат" з Народного дому села Прокурава Косівського району Івано-Франківської області

Юрій Рильчук

Джерело:
“Укрінформ”

Пропонуємо вам відеосюжет коломийської телекомпанії НТК про булави Рагулі Власідзе та Сергія Никоровича. Зверніть увагу на футболку, в котру вдягнутий пан Рагулі – це популярна футболка з портретом Степана Бандери.

А ось сюжет про освячення булав і початок плетення килима. На це священодійство пан Рагулі Власідзе вдягнув українську вишиванку.


В тему:

Гуцульський одяг пасує до високих гір

Гуцул – символ Карпат

Скарби Ірини Свйонтек

ХVІІІ Міжнародний гуцульський фестиваль

1 comment to Грузинський режисер Рагулі Власідзе запропонував власний мистецький проект до “Євро-2012″