Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
oбрядовість

У Тернополі обирали найкращого дідуха

09122505schПодивитися на дідухи, копії старовинних іграшок, композиції із сухих квітів та багато інших виробів можна було на обласному конкурсі “Новорічно-різдвяний подарунок”.

Цей традиційний захід відбувся у Тернопільському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді 23 грудня.

Діти, представляючи роботи свого району, мали за чотири хвилини розповісти вірша або заспівати, як вони виготовляли вироби.

Загалом на конкурс приїхало більше 60 учасників із 17 районів нашої області, – розповідає заступник директора з виховної роботи Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Надія Сворінь. – Було багато цікавих робіт, які діти робили самі і за допомогою батьків.

Загалом роботи оцінювали у трьох номінаціях. У номінації “Новорічна композиція” маленькі тернополяни демонстрували композиції із сухих квітів, плодів тощо. У другій номінації обирали найкращу зі старовинних та сучасних ляльок, фігурок тварин, зроблених власноруч.

У третій номінації на огляд виставляли різні дідухи, від маленького до великого, – продовжує пані Сворінь. – На 70% їх було зроблено з натуральних матеріалів.

09122506sch

У першій номінації перемогли діти з Гусятинського району, у другій – з Бучацького, а у третій — маленькі тернополяни. Найкращі роботи повезуть на всеукраїнський новорічний конкурс до Києва.

Оксана ІЛЬНИЦЬКА

Джерело:
“20 хвилин”

В тему:

“Дідух” чи “ялинка” ?

Ялинка як символ або Як вони помирають

Дидух: делаем новогодний символ (рос. мовою)

Comments are closed.