Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

“Зроби життя яскравішим! Прийди у вишиванці!”

09091509schАнонс: 19-20 вересня 2009. Рожнятівський район Івано-Франківської області. Фольклорний фестиваль “Бойко-фест-2009″. Відкриття — в “гірському центрі” району — селищі Осмолода, на березі найчистішої річки Лімниці. А закриття — в “промисловому центрі”— селищі Брошнів-Осада.




Просто неба у мальовничій Осмолоді у відпочинковому комплексі “Вільні вітри” фестивального дня буде на що подивитись кожному. “Зроби життя яскравішим! Прийди у вишиванці!” — закликають організатори цього неповторного дійства. А напередодні фестивалю знані люди нашого краю у школах району проведуть творчі зустрічі. Працюватимуть майстер-класи народної творчості, виставки-продажі. А подорож в урочище Яла, під час якої передбачається спілкування з вояками УПА, відкриє ще одну сторінку історії визвольних змагань.

Кімната-музей героїв УПА. Знаходиться в приміщенні Брошнів-Осадської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Відкрито кімнату-музей 14 жовтня 1995 року, а з 1997 року вона стала філіалом Івано-Франківського краєзнавчого музею на громадських засадах.

Кімната-музей героїв УПА. Знаходиться в приміщенні Брошнів-Осадської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Відкрито кімнату-музей 14 жовтня 1995 року, а з 1997 року вона стала філіалом Івано-Франківського краєзнавчого музею на громадських засадах.

Зі “Скрині наших предків” почерпнуть присутні зразки автентичного мистецтва завдяки виступам народних колективів району та області. А концерт “Твої юні таланти, Бойківщино” з участю переможців обласних і всеукраїнських пісенних фестивалів ознайомить усіх з розвитком художньої самодіяльності в районі. Насолоджуватимуться присутні виступами заслужених артистів України наших земляків Марти Шпак та Ольги Велки, солістки Івано-Франківської філармонії Наталії Шутяк, солісток Світлани Весни та Віталіни Липовської.

Краєзнавчий музей "Бойківщина". Розташований у смт Рожнятів у старовинному будинку, який побудував на початку 20 століття український граф Думка. Музей відкрито в 2004 році під час святкування на Рожнятівщині Другого міжнародного фестивалю "Бойківська ватра-2004".

Обіцяє бути яскравим та колоритним і фестивальний день, який збігається з днем селища, і в Брошневі-Осаді. Святочна літургія, виставка квітів “Бойківський оберег”, виробів майстрів прикладного мистецтва, фотовиставка робіт членів аматорської народної фотостудії “Пролісок”, духовий оркестр, урочисте привітання жителів Брошнева-Осади та гостей свята зроблять це свято неповторним і незабутнім. “Моя свята бойківська земля” — за такою тематикою виступатимуть поети бойківського краю та народні колективи області.

А ще очікують на Фому, популярні музичні гурти “Горгішелі”, “С.К.А.Й”, “Гудімов” “Піккардійську терцію”. Будуть гості і із зарубіжжя. Не обійдеться і без української дискотеки просто неба.


В тему:

Бойківський народний одяг

Вишиванка для сера Пола

Покутське весілля на Прикарпатті

“Карпатський вернісаж-2009″ завітав до Івано-Франківська

Comments are closed.