Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Хор Верьовки привіз на концерт чотири сотні костюмів

09090411schАплодували стоячи артистам із Національного заслуженого академічного народного хору ім. Верьовки глядачі під час концерту на Зборівському стадіоні 16 серпня.

Цього ж дня хористи взяли участь і в Божественній літургії у місцевому храмі Новомучеників українського народу. Тому цей день для хору знаменний, адже співали повну літургію вперше за 66 років свого існування. Послухати хор цього дня до Зборова з’їхалося багато гостей із Тернополя та інших міст.

Видатна подія в історії хору

- Для нас Зборів особливо запам’ятається, цей день ми запишемо в історію хору, – каже директор Національного хору ім. Верьовки, народний артист України, професор Зіновій Корінець. – Адже тут ми вперше заспівали повну Божественну літургію. У церкві чудова акустика, ми дуже задоволені. Окрім того, ми дуже потоваришували із настоятелем храму отцем Тадеєм. Думаю, у нас будуть ще спільні проекти.

Знаменитий хор прибув на Тернопілля ще у п’ятницю, 14 серпня. Цього дня увечері його учасники дали концерт у Збаразькому замку, розповів пан Корінець. У суботу, 15 серпня, у першій половині дня хористи стали учасниками урочистих святкувань у Зборові на козацькій могилі, а увечері дали концерт у Тернополі. Напружений графік не лякає, адже хор звик до такого режиму.

“Артистки – як ляльки”

Під час концерту під відкритим небом у Зборові глядачі могли поспілкуватися з учасниками хору та зробити із ними фото. Власне, охочих до знимки було дуже багато. Хористки у красивих національних костюмах брали до фотографії на руки дітей, із задоволенням ставали поруч із красунями чоловіки.

- Я з чоловіком і донечкою з задоволенням сфотографувалася із хористами, будемо мати фото для сімейного архіву, – каже зборівчанка Наталія Берлізева (24 р).

На концерт до Зборова, за словами директора хору, приїхали 88 артистів. За сценою стояла костюмерна, там же перед виходами на сцену і переодягалися. На вішаках висіли ряди барвистих блузок, спідниць, жупанів.

- Із собою артисти привезли близько чотирьох сотень костюмів, – розповів Зіновій Корінець. – Втім, це лише мала частина від загальної кількості.

Під час концерту танцюристи виконали шість танців, відповідно, щоразу змінювали одяг. Окрім того, по два костюми змінювала хорова група.

- Погляньте, артистки з хору – наче ляльки, говорили між собою дві жінки, – оглядаючи красивих дівчат.

Артисти ж із задоволенням позували до фото.

- Люди просять нас до фото, і ми не проти, – зауважує директор хору ім. Верьовки. – Ми розуміємо, що це буде приємно для глядача.

Євгенія ЦЕБРІЙ

Джерело:
“20 хвилин”

В тему:

Вишиванка на академічній сцені

«Мода, яку створила Алла Дутківська»

Про «концертні» та «робочі» вишиванки

Comments are closed.