Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
новини

Вишиванка на академічній сцені

9 лютого цього року у рамках гастрольного туру Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Г. Верьовки відбувся концерт прославленого колективу на сцені Івано-Франківського драматичного театру.

09021101sch

(Фото Юрія Рильчука, «Укрінформ»)


Від «Рідної моди»

Виготовлення «концертних» вишиванок для співаків (як солістів, так і цілих хорів) має свої особливості.

По-перше, це тканина. Якщо «нормальні» (урочисті, повсякденні, ділові) вишиванки бажано робити на натуральній тканині (льон, бавовна, коноплі тощо), уникаючи всілякої «хімії», то «концертні» вишиванки робляться на спеціальній сорочечній штучній тканині, яка витримує часте прання в «екстремальних умовах» – машинне прання з великим механічним навантаження, високою температурою (аж до точки кипіння), високою концентрацією хімічного прального засобу, високошвидкісною центрифугою тощо.

По-друге, це сама вишивка. На «концертних» вишиванках це машинна вишивка великих контрастних узорів, які добре помітні з великої відстані (із залу). Часто це не традиційний узор, а стилізовані великі квіти. Нерідко використовується люрекс для додаткового блиску.

Такі ж самі вимоги стосуються й вишиванок для обслуговуючого персоналу закладів харчування (ресторанів, кав’ярень, шинків тощо) в національному стилі, які останнім часом стають все більш модними.

Ще більш суворі вимоги потребують «концертні» вишиванки для танцюристів. В порівняні з вишиванками для співаків вишиванки для танцюристів вимагають ще більшої механічної міцності, тому при їх пошитті використовуються особливо міцні штучні нитки, робляться спеціальні міцні дубльовані шви тощо.

Нещодавно «Рідна мода» почала робити перші «концертні» вишиванки для співаків – чоловічі та жіночі.

Триває робота зі створення нових моделей. І вже до кінця лютого ви побачите на полицях «Рідної моди» концертні плахти, корсетки тощо.

Якщо ж вам потрібні вишиванки для танцювального колективу з напруженим графіком виступів, то вам варто відвідати сайти «Майстерня Національної Опери України» або «Все для танцю».


Comments are closed.