Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Співочі тераси. Етно-фестиваль на Слобожанщині

09090306schАнонс: 05-06 вересня 2009. Село Городне Краснокутського району Харківської області. Етнофестиваль «Спiвочi Тераси» створений для пошуку та демонстрації кращих зразків (насамперед музичних) в області етнокультури України – як древніх, так і сучасних. Вдягаємо вишиванку і вирушаємо на Слобожанщину.

Головна сцена буде розташована біля природної архітектури — єдиних в Україні садових терас (звідки й назва фестивалю), які облаштують для глядачів як трибуни. Таку картину можна порівняти хіба що з неповторним амфітеатром. Співочі тераси — садові тераси, укріплені цегельними стінами ввігнутої форми, за рахунок якої створюється специфічна акустика.

Про те, хто ж їх створив, сьогодні існують різні версії. Одні вважають, що будувались вони на замовлення сім’ї Харитоненків, інші, – що будував їх місцевий багатій Глоба. Він же посадив тут сад, який за його прізвищем одержав назву “Глобівський”. А за радянської влади на базі цього саду було створено великий і знаний радгосп “Глобівський”.

“Співочими” ж тераси назвали за їх здатність підсилювати і відлунювати людські голоси. Отож, якщо ви станете у центрі майданчика, перед терасами, і заспіваєте, то без усяких мікрофонів ваш голос долинатиме до найдальшого куточка. А ще ви зачаруєтесь власним голосом – таке буде в нього тембральне звучання. Легенда це чи неперевірений факт, але люди говорять, що акустика наших унікальних “співучих” терас свого часу спокусила навіть видатного співака Федора Шаляпіна дати там концерт.

В рамках фестивалю окрім музичної частини буде також містечко майстрів (вишивання, бісероплетіння тощо), показ бойових мистецтв, відтворення слобідських обрядів тощо.

Почесний гість фестивалю – Олег Скрипкар, котрий проведе справжні “Етно-Диско-Вечорниці”.

Програма дійства на офіційному сайті фестивалю.


В тему:

Кращі танцювальні колективи України виступають на фестивалі “Толока”

Етноноша без шароварщини

У Луганську відбулася виставка народної творчості “Місто майстрів”

Вишиванка скаже, де ти народився

Comments are closed.