Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

Дюк у вишиванці

09081905schАнонс: 24 серпня. м. Одеса. На честь річниці Незалежності України пам’ятник Дюку де Ришельє одягнуть в українську вишиванку. Крім того 24 серпня на Потьомкінських сходах вибудують живий ланцюг людей у вишиванках.


Про це повідомила прес-секретар молодіжної громадської організації Демократичний альянс Віра Грузова. “Ми хочемо поставити своєрідний рекорд за кількістю вишиванок в Одесі, і кожний наступний рік будемо намагатися його побити”, – заявила Віра Грузова. Після побудови живого ланцюга планується надягти вишиванку на Дюка. “Це не якась піар-акція, ніякої політики. Ми не намагаємося показати: мовляв, Дюк теж був українцем”, – наголосила вона.

Це вже не перший пам’ятник, що вдягає на свято український національний стрій.

Двічі українську вишиванку вдягав символ столиці Об’єднаної Європи – скульптурний «писаючий хлопчик» у Брюсселі.

В Києве на свята вдягався пам’ятник Лесі Українці біля Центральної Виборчої Комісії. Дизайнери Олена Ворожбит і Тетяна Земскова одягнули поетесу в білу атласну сукню з вишитими на подолі польовими квітами, намисто, вінок та підперезали сукню крайкою.

А у Львові у вишиванки вбирались скульптури античних богів, що стоять по кутах площі навколо міської Ратуші.

Цікаво, хто буде наступним?

09081910sch

А взагалі, якщо ви живете в Одесі, або збираєтесь на День Незалежності відвідати «перлину біля моря» – вдягніть вишиванку та йдіть до Потьомкінських сходів, щоб приєднатись до «живого ланцюга у вишиванках». Може саме вас й не вистачатиме до рекорду.


Навіть пам’ятники вдягають вишиванки. А у вас вона є? Треба зайти до «Рідної моди»® і поповнити свій гардероб.


В тему:

Cеред молоді носіння вишиванки стає модним і стильним явищем

Folk-одяг: модно чи немодно?

«Сфотографуйся на паспорт у вишиванці!»

Не віддамо вишиванку бюрократам!

Студенти у вишиванках

Comments are closed.