Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

Вишиванка народної майстрині з Тернопільщини гріє душу Віталія Кличка

12022502schТакий мистецький дарунок йому підготувала народна майстриня з Ланівців Світлана Новосад. Перед старим Новим роком робота, що тривала два тижні, була завершена.

Вишивані сорочки, виготовлені майстринею, гріють душу не однієї людини як в Україні, так і за її межами. Але чому саме ця – для Віталія Кличка?

- Я захоплююся братами Кличками, – розповіла Світлана Гнатівна, – їх професіоналізмом, працездатністю, наполегливістю, патріотизмом. Вони стільки зробили для України! Здобувши славу, захоплення і любов прихильників у всьому світі, маючи гроші, вони могли б обрати для щасливого проживання будь-яку країну в світі, але, попри все, не залишають свою Батьківщину, переживають за її долю, народ. Вишити сорочку для Віталія виявилося справою нелегкою, бо ж не знала розмірів його одягу. В цьому допомогла дочка Людмила, яка проживає у Києві. Дізналася, що зріст Віталія Кличка – 202 см, розмах рук – 203 см. Стиль одягу – строгий, здебільшого вдягає костюми сірі, білі, сині, а чорні – рідко. Тому довелося відмовитися від наміру вишити узор у традиційному волинському стилі – чорно-червоному чи малиновому кольорах. Вирішила підібрати сірі і світло-голубі нитки – для класичного витонченого узору.

12022503sch

м.Ланівці. На фото: Світлана Новосад із вишиванкою для Віталія Кличка.

І ось вишиванка готова. Звичайно, майстриня хвилюється, чи все гаразд із розмірами. Тому має намір власноручно одягти на знаменитого спортсмена сорочку. До вишиванки додасть і своє поетичне побажання:

Я обом братам Кличкам
Неба б прихилила,
Та це зробить мені несила.
Отож на полотні хоча б
Небесний колір буде,
І вишиваночка моя
Хай гріє серце й груди.

А щоб не образився його молодший брат Володимир, має бажання вишити такий же оберіг і для нього.

Цікаво, кого б ще хотіла бачити у своїх вишиванках знаменита майстриня?

- Серед артистів – Олександра Пономарьова. Він – чудовий співак і, крім того, мій земляк, хмельницького кореня. І, безперечно, Ніну Матвієнко. А з політиків? Того, хто дійсно зможе об’єднати всю Україну. Поки що такого не бачу…

© М.Романчик

Джерело:
“Свобода” (Тернопіль)

В тему:

Віталій Кличко у фотоальбомі Рідної моди

Українські бійці носять вишиванки

Туніки на ринзі

Фронтова вишиванка

Тернополян просять здавати вишиванки у музей

3 comments to Вишиванка народної майстрині з Тернопільщини гріє душу Віталія Кличка