Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

«Традиційне вбрання українців. Том II. Полісся. Карпати»

12011502schАнонс: 17 січня 2012 року. Видавництво «БАЛТІЯ-ДРУК» спільно з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара» проводить презентацію нового ілюстрованого видання.

На жаль, далеко не всі бажаючі мали змогу побувати на презентаціЇ книги «Традиційне вбрання українців. Том II. Полісся. Карпати» в столичній книгарні «Є». Тому видавництво «БАЛТІЯ-ДРУК» спільно з «Музеєм Івана Гончара» запрошують нас на нову презентацію книги, яку цього разу супроводжуватимуть відповідні виставка, дефіле та майстер-класи.

Книга, укладачем і автором якої є відомий етнолог, кандидат історичних наук Оксана Юліївна Косміна, продовжує знайомити читача з українським традиційним одягом і присвячена яскравому, строкатому вбранню бойків, лемків, гуцулів, буковинців, закарпатців та поліщуків. Як і в першому томі, унікальною є ілюстративна добірка видання, підготовлена автором разом з творчим колективом видавництва «Балтія-Друк». Це – більше 100 зразків традиційних комплексів автентичного одягу, а також антикварних прикрас та аксесуарів з 22 музейних і приватних колекцій України. Видання містить резюме англійською мовою, що дає можливість й іноземним читачам ознайомитись з вишуканими строями українців.

Гості і учасники презентації матимуть змогу на власні очі побачити і навіть доторкнутись до вишуканих шат наших пращурів, адже саме у цей час у приміщенні Музею Гончара, який спільно з видавництвом «Балтія-Друк» проводить презентацію нового видання, проходитиме вистава українського святкового зимового вбрання.

Під час презентації відбудуться ще два святкові заходи:
- демонстраційний показ (дефіле моделей) традиційних українських строїв,
- майстер-клас з вив’язування жіночих головних уборів.

До обговорення нового видання запрошено відомих вчених, культурних діячів, журналістів.

Презентація відбудеться у приміщенні НЦНК«Музей Івана Гончара» 17 січня 2012 року о 17:00
Вхід вільний!

12011503sch

Книгу можна придбати через інтернет на офіційному сайті “Балтія друк”


В тему:

Військова оздоба жінки

Comments are closed.