Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
вишиванка

День української вишиванки в Нью-Йорку

11082305sch23 серпня 2011 р. вперше у Сполучених Штатах Америки відбулася акція під назвою “День української вишиванки. У рамках акції українські мешканці Нью-Йорка та Нью-Джерсі мали змогу отримати послуги від фінансової установи, весь персонал якої вдягнувся в український традиційний одяг.

Акцію організовано Українською національною федеральною кредитною спілкою, що вже понад 45 років обслуговує фінансові інтереси діаспори в Нью-Йорку та прилеглих штатах.

“Ініційована нами акція – це, по-перше, можливість зібрати небайдужих місцевих українців напередодні 20-літнього ювілею Незалежності України. По-друге, це свого роду демонстрація українського традиційного стилю для Нью-Йорка. Нарешті, це спроба показати, що і в фінансовому світі завжди знайдеться місце для творчих та культурних подій”, – сказав Голова дирекції Української Національної ФКС Володимир Дробенко.

11082304sch

Протягом дня усі, хто завітав до кредитної спілки у вишитій сорочці, мали винагороду: клієнтам дарували подарунки, бажаючі ж стати клієнтами отримували безкоштовний 50-доларовий депозит на нові рахунки.

Акція викликала жвавий інтерес не лише в українській діаспорі, але й з боку інших мешканців мегаполісу, як через неординарність народного одягу, так і через масове зібрання українців. Зацікавлені нью-йоркці заходили до кредитівки, аби розглянути вишитий одяг на працівниках та клієнтах Української Національної ФКС, а також детальніше ознайомитися з історією вишиванки, яка містилася в розкладених тут численних брошурах.

11082302sch

За словами Головної управительки Української Національної ФКС Христини Балко, шанування традицій та спадщини є важливими для збереження національної ідентичності українців за кордоном. “Водночас, окремі традиційні атрибути сьогодні набувають нового значення. Сьогодні ми побачили, з якою готовністю громада відгукнулася на нашу акцію. Були навіть такі, що приходили до нас у вишиванках виключно для того, аби показати свою солідарність або навіть просто похвалитися своїм дрес-кодом. Мусимо визнати, наш захід мав несподівано вражаючий ефект”, – додала Христина Балко.

11082303sch

Як очікується, акція “День української вишиванки” в Українській національній федеральній кредитній спілці відтепер проводитиметься щороку.

Прес-служба Української Національної ФКС для «Рідної моди»


Довідка: Українську національну Федеральну кредитну спілку було засновано в 1965 році членами Української православної громади. Спочатку вона називалась Українська Православна Федеральна кредитна спілка та задовольняла потреби членів українських Церков і пов’язаних з нею організацій. За час існування ФКС зросла з 50 до понад 7 тисяч членів.

За додатковою інформацією просимо звертатися:

Володимир Пекарчук
Українська Національна ФКС
215 Second Ave., New York, NY 10003
Тел.: (212) 533-2980
Ел. пошта: press@UkrNatFCU.org
www.UkrNatFCU.org
www.Facebook.com/UkrNatFCU


В тему:

Свято української вишивки в Торонто (відео)

Виставка українських жіночих строїв у Посольстві України

У Харкові пройшла хода у вишиванках

22 травня Києвом прокотився парад вишиванок (фото)

День вишиванки – далеко не лише студентська акція!

3 comments to День української вишиванки в Нью-Йорку