Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
знайомі обличчя

В Луцьку відкрили «Весняні барви Тамари Домбровської»

11042507sch17 квітня 2011 року горохівчанка Тамара Григорівна Домбровська відзначила 70-літній ювілей. Понад 50 років вона захоплюється вишивальним мистецтвом, за які створила майже дві тисячі робіт.

19 квітня в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулось відкриття її персональної виставки під назвою «Весняні барви Тамари Домбровської». На виставці представлено близько двохсот вишивок майстрині. Серед них є роботи раннього періоду творчості і ті, що були створені в останнє десятиліття. Типологія робіт досить розмаїта: рушники, ікони, картини, портрети, скатертини, серветки, доріжки, гардини, сукні, сорочки, подущини тощо. Для їх створення Тамара Григорівна використовує різнобарвні нитки, фабричні тканини і різні вишивальні техніки. Особливою витонченістю і акуратністю вирізняються роботи з мережкою, вирізуванням.

Вишивані скатертини вражають стриманістю, вдалим підбором візерунків. Є в майстрині рушники, вишиті синіми, зеленими, рожевими, червоними кольорами, серветки – виконані «білим по білому», а є й вишивка на жовтому, сірому, бежевому, зеленому полотні. На виробах Т. Домбровської – розмаїття квітів, вдале поєднання геометричних візерунків.

Волиняни, які захоплюються вишивкою, на виставці «Весняні барви Тамари Домбровської» зможуть побачити сучасні тенденції вишивального мистецтва. «Своїм багатством» називає майстриня вишиванки і залюбки ділиться секретами їх створення з усіма охочими.

Роботи Тамари Григорівни неодноразово демонструвалися на колективних і персональних виставках в Горохові, Луцьку та інших містах. Їх купують в подарунок, на різні сімейні урочистості. Вони прикрашають домівки багатьох українців та зарубіжних поціновувачів вишивального мистецтва.

Тамара Домбровська – лауреат обласної премії імені Йова Кондзелевича.

Джерело:
“Музейний простір України”

Адреса музею
43021, м. Луцьк, вул. Шопена, 20
Тел.: (03322) 4-25-91, 4-32-14
E-mail: volkrmus@lt.ukrtel.net
Вихідні дні – субота, понеділок


В тему:

Миколаївська вишивальниця розробила авторську техніку і отримала подяку з ханського палацу

Вишивальниця встановила рекорд

Олена Білозерська: «Не розумію вишивання по схемах»

Хресна дорога краси і гармонії

Олена Остапенко “зростила” “Родинне дерево”

Comments are closed.