Фотоальбом


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
анонси

«Дерево – життя»

10072110schАнонс: 02 серпня 2010. Київ, міський Центр роботи з жінками. Відкриття виставки рушників «Дерево – життя» Людмили Огнєвої, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата Всеукраїнського конкурсу вишитого рушника (2005), члена Національної спілки журналістів.

Людмила Огнєва і Ірен Роздобудько на відкриття виставки у «Хаті на Приорці». © фото Міли Іванцової

Людмила Огнєва і Ірен Роздобудько на відкритті виставки у «Хаті на Приорці» © фото Міли Іванцової

Народилась талановита майстриня 12 квітня 1936 року на Вінниччині. Витоки її активної життєвої позиції, християнська мораль, працелюбність, любов до України ідуть від родини. Складним і тонким навиком вишивки оволоділа ще в дитинстві від Мами. Потім самостійно удосконалювала його все життя в наукових фондах, бібліотеках та музеях. Вивчаючи давні техніки вишивання, вона створила велику колекцію (біля 200) своїх робіт. Частина з них виконана за мотивами обрядових рушників Поділля. В основі їх – поєднання народного епосу та стародавньої символіки. В роботах пані Людмили поєднується композиція, колористичне рішення, ритмічні чергування і висока культура технічного виконання.

Виставка буде експонуватися з 2.08.2010р по 1.10.2010р. в приміщенні Київського міського Центру роботи з жінками
понеділок – п’ятниця
з 9.00 до 17.00

Адреса Центру: м. Київ 04050, вул. Мельникова, 20
Їхати: ст.м. “Лук’янівська”, тролейбус №16, 19 або маршрутка до зупинки “вул. Якіра”

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку.



Від «Рідної моди»®:

Один з напрямків роботи Людмили Огнєвої – пошук і відтворення орнаментів з вишиванок відомих особистостей української історії. Завдяки її роботі був відтворений орнамент з сорочки Євгена Коновальця, котрий «Рідна мода»® використала для створення сучасних чоловічих сорочок, зокрема «Дубок», «Ранок» тощо.

10072112sch

В планах «Рідної моди»® – створення сучасних моделей одягу із застосуванням інших відтворених пані Людмилою орнаментів.

Отже здоров’я Вам і наснаги, шановна пані Людмило!

1 comment to «Дерево – життя»